Ερχονται νέες συλλήψεις για τη FIFA - Λάβρος κατά της uefa ο Μπάτλερ

30 Μαϊος 2015 12:44

Βέβαιος ότι θα υπάρξει και νέος γύρος απαγγελίας κατηγοριών στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για τις πρακτικές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, της FIFA, εμφανίζεται ανώτερο στέλεχος της φορολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, λίγες μόνο ώρες μετά την επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ για πέμπτη συνεχή θητεία στην προεδρία της FIFA.


Πολλά ανώτερα στελέχη της FIFA αντιμετωπίζουν διώξεις για δωροληψία, ωστόσο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του προέδρου της, του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη στον θώκο χθες Παρασκευή.

 

«Μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άλλος ένας γύρος απαγγελίας κατηγοριών», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ, επικεφαλής της διεύθυνσης της IRS η οποία ασχολείται με τη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων, ωστόσο δεν θέλησε να διευκρινίσει ποια άλλα πρόσωπα πρόκειται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις, ή εάν ο Σεπ Μπλάτερ είναι ανάμεσά τους.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι και νομικά πρόσωπα τα οποία ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες», σημείωσε ο Γουέμπερ στις δηλώσεις του στους Τάιμς.

Ερχονται νέες συλλήψεις για τη FIFA
Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι εννέα στελέχη ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και πέντε στελέχη εταιρειών μέσων ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων διώκονται για υποθέσεις δωροδοκίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον σε μια περίοδο 24 ετών.

Κατά τις αμερικανικές αρχές, η έρευνα που διεξήχθη αποκάλυψε περίπλοκες μεθόδους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εκατομμύρια δολάρια αδήλωτα έσοδα και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς σε υπεράκτια πιστωτικά ιδρύματα, δικαιούχοι των οποίων είναι στελέχη της FIFA. Η IRS δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Γουέμπερ.

Στο μεταξύ ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας, Τζόζεφ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη χθες για πέμπτη θητεία στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατήγγειλε σήμερα μιλώντας στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS το «μίσος που προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο στην UEFA, αλλά από έναν οργανισμό, την UEFA, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988».
Όταν ρωτήθηκε για τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του, ο Μπλάτερ απάντησε: «συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ». Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε εξάλλου «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες της αμερικανικής δικαιοσύνης.
Όσον αφορά την αμερικανική δικαστική έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη την Τετάρτη, ο 79χρονος Ελβετός εξέφρασε τη λύπη του: «Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα: οι Αμερικανοί ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (...) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου που αφορούν βορειοαμερικανούς ή νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο».
Και τόνισε: «Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ 'αριθμόν ένα χορηγός του χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα 'Αλι), η υπόθεση βρωμάει».
Όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις με την UEFA, Μπλάτερ δήλωσε: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την UEFA και η UEFA δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos