Γαλλία: Γυναίκα καταδικάστηκε για κακοποίηση συζύγου

29 Μαϊος 2015 11:31

Μία γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι κακοποιούσε για ένα διάστημα 15 μηνών τον πρώην σύντροφό της καταδικάστηκε σήμερα στο Παρίσι σε κάθειρξη τριών ετών, εκ των οποίων οι 18 μήνες με αναστολή, και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.


Η ποινή αυτή είναι εφέσιμη και δεν οδηγεί αυτόματα τη γυναίκα στην φυλακή, ωστόσο εκείνη πρέπει να υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία.
Οι οργανώσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μετρούν κάθε χρόνο περίπου 7.000 προσφυγές ανδρών που έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού και εκτιμάται ότι ένας άνδρας πεθαίνει κάθε 13 ημέρες, αφού τον έχει χτυπήσει η σύντροφός του. Από την άλλη, μία γυναικά πεθαίνει κάθε τρεις ημέρες αφού την έχει κακοποιήσει ο σύντροφός της.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τον Απρίλιο, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή της αυστηρότερης ποινής, δηλαδή ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ υποστήριξε ότι οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται η Ζάκια Μεντκούρ «ξεπερνούν τα όρια της βίας».
Ο Μαξίμ Γκαζέ, 37 ετών, γνώρισε την Ζάκια Μεντκούρ, 43 ετών το 2007 μέσω του διαδικτύου και 7 μήνες αργότερα αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στο στούντιο που νοίκιαζε εκείνη στο Παρίσι όπου διέμενε με τα δύο της παιδιά. Ωστόσο ο έρωτας γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Καθώς απουσίαζε συχνά από τη δουλειά του, ο άνδρας απολύθηκε. Μετατράπηκε έτσι σε ένα είδος «οικιακού σκλάβου» καθώς εκτίνη τον υποχρέωνε να κοιμάται στο πάτωμα στην είσοδο, χωρίς να του επιτρέπεται να πηγαίνει στο μπάνιο. Η γυναίκα είχε κατασχέσει τα προσωπικά του έγγραφα και τις πιστωτικές του κάρτες, του είχε αρπάξει τις οικονομίες του και απειλούσε ότι θα τον καταγγείλει για παιδεραστία εάν αντιδρούσε.
Η γυναίκα του προκαλούσε κατ' εξακολούθηση εγκαύματα με τσιγάρα ή με ένα πυρακτωμένο μαχαίρι, τον ανάγκαζε να καταπίνει σφουγγάρια ή καθαριστικά τζαμιών.
Ο Μαξίμ Γκαζέ εξέδωσε ένα βιβλίο για τον εφιάλτη που βίωσε με τίτλο «Η σύντροφός μου. Ο δήμιος μου» που συνέβαλε στο να αρθεί το ταμπού σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία με θύματα άνδρες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos