Η Μαγιόρκα βάζει τέλος στα όργια των Βρετανών τουριστών

08 Ιουνίου 2015 10:33

Χαλινάρι στους ξέφρενους Βρετανούς τουρίστες της Μαγκαλούφ στη Μαγιόρκα επιχειρούν να βάλουν οι τοπικές αρχές, θεσπίζοντας νέους αυστηρούς κανονισμούς που συνοδεύονται από «τσουχτερά πρόστιμα», σε μια προσπάθειά τους να αλλάξουν την εικόνα του θέρετρου που πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονα «Σόδομα και Γόμορρα».



Παρέχοντας το ακαταμάχητο πακέτο «αλκοόλ, θάλασσα, σεξ», η Μαγκαλούφ, την οποία κάθε χρόνο επισκέπτονται ένα εκατομμύριο Βρετανοί τουρίστες, εκ των οποίων 250.000 είναι 16 έως 18 ετών που γεμίζουν τα... ταμεία με 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έχει αποκτήσει τη φήμη του μέρους όπου όλα επιτρέπονται: τα ερωτικά όργια στα κλαμπ, το ποτό μέχρι τελικής (κυριολεκτικά) πτώσης, μεθυσμένοι να κυκλοφορούν γυμνοί στους δρόμους και κοπέλες να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις στα κλαμπ με αντάλλαγμα δωρεάν ποτά.
Από αύριο, όμως, όλα αυτά αλλάζουν ή τουλάχιστον επιχειρείται να αλλάξουν, καθώς πλέον θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί και τα μαγαζιά δεν θα μπορούν να πωλούν ή να σερβίρουν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα.
Επίσης, όποιος βρεθεί να κυκλοφορεί ημίγυμνος σε δημόσιους χώρους (εξαιρούνται οι πισίνες) ή να ουρεί δημοσίως, θα τιμωρείται με πρόστιμο που θα ξεκινάει από τα 500 ευρώ και μπορεί να φτάνει τα 1.500. Απαγορεύονται τα σεξουαλικά παιχνίδια και το σεξ σε δημόσιους χώρους, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν άλλα βίντεο σαν αυτό που κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι, με 18χρονη κοπέλα από τη Βόρεια Ιρλανδία να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με 24 άνδρες με αντάλλαγμα ένα δωρεάν ποτό ή ένα άλλο με «πρωταγωνίστρια» επίσης 18χρονη Βρετανίδα που έβαλε σαντιγί στο γυμνό της στήθος και προκάλεσε άντρες να τη γλείψουν.
Το πρόστιμο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο -3.000 ευρώ- σε όσους επιχειρήσουν να πηδήξουν από το μπαλκόνι του δωματίου τους όντας μεθυσμένοι, επιχειρώντας να βρουν την πισίνα -το λεγόμενο balconing-, η νέα τρέλα που το 2014 στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.
Αυτό που δεν καταργείται είναι η «γύρα των μπαρ» (pub crawls), παρόλο που αποτελεί πάγιο αίτημα των ντόπιων ιδιοκτητών μπαρ, ωστόσο οι τουριστικοί πράκτορες, που είναι και οι διοργανωτές αυτών των «γύρων», δεν θα μπορούν πλέον να τη διαφημίζουν και θα μπορούν να διοργανώνουν μία την ημέρα με όριο τους 20 συμμετέχοντες.
«Δεν θέλουμε να αποτρέψουμε τον μαζικό τουρισμό», δηλώνει ο αντιδήμαρχος της Πάλμα, πρωτεύουσας της Μαγιόρκα, Αλβάρο Γκιχόν, «ωστόσο, άνθρωποι να κάνουν εμετό ή κι ακόμα χειρότερα πράγματα στους δρόμους δεν είναι η εικόνα που θέλουμε για την περιοχή μας».
Αντιθέτως, αυτό που επιδιώκουν τώρα οι δημοτικές αρχές είναι να δημιουργήσουν υποδομές για ποδηλάτες και πεζοπόρους και να χτιστούν νέα πολυτελή ξενοδοχεία, με στόχο την προσέλκυση διαφορετικών και πιο... κόσμιων τουριστών.
ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΤΙ
Δύο αδέλφια πίσω από τις αχαλίνωτες νύχτες
Πίσω από τις σεξουαλικά αχαλίνωτες νύχτες της Μαγκαλούφ είναι δύο αδέλφια από τη Βρετανία, ο Ντάνι και ο Τζον Ντέιλι και η εταιρεία τους Carnage Magaluf. Την ίδρυσαν πριν από τρία χρόνια και διοργανώνει τριών ειδών πάρτι στο ισπανικό θέρετρο: τον «γύρο των μπαρ» (bar crawls), «τα εν πλω πάρτι» (boat parties) και τα «πάρτι στην πισίνα παρέα με celebreties», δηλαδή «αστέρες» από ριάλιτι προγράμματα.
Οι «γύροι των μπαρ» πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Πούντα Μπαλένα, τον κύριο δρόμο της Μαγκαλούφ, στους οποίους παίρνουν μέρος κατά μέσον όρο 200 νεαροί Βρετανοί -αρκετοί μόλις 16 ή 17 ετών- που πληρώνουν 30 ευρώ το κεφάλι για να συμμετάσχουν στη... γύρα - οπότε 31 επί 200 ισούται για την Carnage περίπου 6.000 ευρώ το βράδυ ή 18.000 ευρώ την εβδομάδα. Καθόλου άσχημα για τα δύο αδέλφια -σοβαροί οικογενειάρχες και οι δύο- που ξεκίνησαν από το ανατολικό Λονδίνο, όπου η μητέρα τους είχε κομμωτήριο και με το ζόρι τα έβγαζε πέρα. Πλέον ζουν σε πολυτελείς βίλες κοντά στη Μαγκαλούφ, ενώ περνούν τον χειμώνα τους στα Μπαρμπάντος.
Αυτοκρατορία
Και η Carnage Magaluf είναι μόνο ένα κομμάτι της αυτοκρατορίας τους. Εχουν επίσης δύο μπαρ, τα οποία βεβαίως συμμετέχουν στον «γύρο των μπαρ», ένα στριπτιζάδικο με το όνομα... Pure (Αγνό) και δύο από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Μαγκαλούφ, περιουσιακά στοιχεία που τους καθιστούν εκ των ισχυρότερων παραγόντων του παραθαλάσσιου θερέτρου. Η παντοδυναμία τους είναι κι αυτή που ενοχλεί τους ντόπιους ιδιοκτήτες μπαρ και ξενοδοχείων, που βλέπουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να καταλήγει στις τσέπες των Ντέιλι κι άλλων εταιρειών που διοργανώνουν τα bar crawls, ενώ αυτοί καταλήγουν να έχουν το μαγαζί τους γεμάτο με μεθυσμένους νεαρούς που έχουν ήδη πληρώσει για τα ποτά τους σε άλλους.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos