Χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν στην Σικελία

06 Ιουνίου 2015 19:50

Δυο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα νότια της Σικελίας , χάρη στην βοήθεια και ευαισθητοποίηση του ιταλοαμερικανικού ζεύγους Κατραμπόνε, που έχει διαθέσει σε μόνιμη βάση, πολυτελές σκάφος για την διάσωση των «απελπισμένων της θάλασσας».

Παράλληλα, το πλοίο Ντρίαντε του ιταλικού πολεμικού ναυτικού άρχισε να επιβιβάζει πεντακόσιους εξήντα μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σαπιοκάραβο.

 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ιταλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα, μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε λιβυκά χωρικά ύδατα. Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, επιβαίνουν σε δεκατέσσερα πλεούμενα τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν.

Στην θαλάσσια περιοχή κατευθύνεται πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos