Καθολική απαγόρευση αυτοκινήτων στο κέντρο του Οσλο το 2019

20 Οκτωβρίου 2015 13:50

Την απαγόρευση από το κέντρο του Όσλο το 2019, όλων των αυτοκινήτων ανακοίνωσε η τοπική αυτοδιοίκηση, ως μέτρο για τη μείωση της ρύπανσης.

Αυτή θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη και μόνιμη απαγόρευση μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

 

Το νεοεκλεγές δημοτικό συμβούλιο, που αποτελείται από το Εργατικό Κόμμα, τους Πράσινους και τη Σοσιαλιστική Αριστερά, δήλωσε ότι το σχέδιό τους θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, παρά τους φόβους των εμπόρων ότι θα πλήξει τις επιχειρήσεις.

«Θέλουμε να έχουμε ένα κέντρο χωρίς αυτοκίνητα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Lan Nguyen Marie Berg, επικεφαλής διαπραγματεύσεων για το Κόμμα των Πρασίνων στο Όσλο. «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Θα είναι καλύτερα και για τα καταστήματα και για όλους» Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το δημοτικό συμβούλιο θα κατασκευάσει τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, μέχρι το 2019 -ημερομηνία των προσεχών δημοτικών εκλογών, ενώ θα προσπαθήσει να δώσει «μεγάλη ώθηση» στις δημόσιες μεταφορές μέσω επενδύσεων.

Τα λεωφορεία και τα τραμ θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν το κέντρο της πόλης, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να περνούν αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες και οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα στα καταστήματα, ανέφεραν σε κοινή δήλωση τα τρία κόμματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Όσλο θα προβεί σε διαβουλεύσεις, θα μελετήσει τις εμπειρίες των άλλων πόλεων και θα πραγματοποιεί δοκιμές λειτουργίας, δήλωσαν τα κόμματα.

Αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν υιοθετήσει προσωρινές απαγορεύσεις αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων τους, συμπεριλαμβανομένων του Παρισιού τον περασμένο μήνα. Μερικές άλλες, όπως το Λονδίνο ή η Μαδρίτη προσπαθούν να περιορίσουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Το Όσλο έχει περίπου 600.000 κατοίκους και σχεδόν 350.000 αυτοκίνητα σε ολόκληρη την πόλη. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ζουν έξω από το κέντρο της πόλης, αλλά εντός των ορίων του Όσλο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos