«Επίλεκτη ομάδα» δημοσιογράφων συγκρότησαν οι New York Times

19 Οκτωβρίου 2015 14:15

Στη δημιουργία ενός νέου τμήματος που θα διαχειρίζεται τις πιο δημοφιλείς και συναρπαστικές ειδήσεις του διαδικτύου, προχώρησε η εφημερίδα New York Times. Το νέο τμήμα των ειδήσεων που γίνονται ανάρπαστες (ή αλλιώς viral) ονομάζεται «Express Team» δηλαδή «ομάδα-εξπρές».

Επικεφαλής της «επίλεκτης» αυτής ομάδας θα είναι ο Πάτρικ ΛαΦόρτζ, ο οποίος εξηγεί ότι οι δημοσιογράφοι που θα την απαρτίζουν «θα καλύπτουν ειδήσεις τις οποίες αναζητούν στο διαδίκτυο οι αναγνώστες και γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Επιπλέον, θα προωθούνται αυτές οι ειδήσεις και δεν θα γίνεται απλή αναπαραγωγή τους για να εξασφαλίζονται περισσότερα 'κλικ' (χτυπήματα)».

 

Με αυτή την κίνηση οι New York Times επιδιώκουν να συμβαδίσουν με τους ανταγωνιστές τους, γράφει το capitalnewyork.com, χωρίς ωστόσο να θυσιάσουν τις αρχές της εφημερίδας για υψηλής ποιότητας δημοσιογραφία, με εγκυρότητα και ακρίβεια.

Η δημιουργία της εν λόγω ομάδας για τις πιο...ανάλαφρες ειδήσεις εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθετικής στρατηγικής της εφημερίδας με στόχο την αύξηση των «ψηφιακών» αναγνωστών, που θεωρείται καίρια για την άνοδο των εσόδων.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos