Παρίσι: Στο δικαστήριο ο άνδρας που φιλοξενούσε τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων

24 Νοεμβρίου 2015 13:04

Ενώπιον δικαστή θα βρεθεί σήμερα ο άνδρας που φέρεται να προσέφερε το σπίτι στο οποίο διέμενε ο «εγκέφαλος» τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Ο Τζαουάντ Μπενταούντ συνελήφθη στις 18 Νοεμβρίου στον δρόμο κοντά στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί στο οποίο κρυβόταν ο Αμπααούντ.

 

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι αυτό σκοτώθηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η ξαδέλφη του-καμικάζι, Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν η οποία ανατινάχτηκε και ένας ακόμη άγνωστος άνδρας.

Η προσωρινή κράτηση του Μπενταούντ παρατάθηκε ως σήμερα, ένα μέτρο που λαμβάνεται σπάνια.

Παρακολουθώντας την Αϊτμπουλαχσέν οι αστυνομικοί την είδαν να μιλάει μία ημέρα πριν από την αστυνομική επιχείρηση με έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Μπενταούντ, προφανώς για να του ζητήσει να της διαθέσει το διαμέρισμα.

Λίγη ώρα αργότερα η Αϊτμπουλαχσέν συναντήθηκε με τον Αμπααούντ και έναν άλλο άνδρα σε μη κατοικημένη περιοχή στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ομπερβιγιέ, όπου οι δύο άνδρες κρύβονταν, προτού τους οδηγήσει στο μικρό διαμέρισμα στο Σεν Ντενί.

Μετά τη σύλληψή του, ο Μπενταούντ είχε πει σε μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ότι διέθεσε το διαμέρισμά του χωρίς να γνωρίζει σε ποιον: «Ένας φίλος μού ζήτησε να φιλοξενήσω δύο φιλαράκια του για μερικές ημέρες».

«Του είπα ότι δεν υπήρχαν στρώματα και μου απάντησαν ότι "δεν είναι σημαντικό", ήθελαν απλώς νερό και να προσευχηθούν», πρόσθεσε. «Μου ζήτησαν να τους εξυπηρετήσω και τους εξυπηρέτησα, δεν γνώριζα ότι πρόκειται για τρομοκράτες», εξήγησε ο Μπενταούντ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos