Ο Αμπαούντ σχεδίαζε επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στο Παρίσι

28 Νοεμβρίου 2015 01:45

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών χτυπημάτων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους ενώ ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα και σε σχολεία και ΜΜΜ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στην έρευνα, ο Αμπαούντ καυχιόταν για το πόσο εύκολα μπορούσε να μπει και να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της συνθήκης του Σένγκεν.

 

Ο τζιχαντιστής είχε ταξιδέψει στη Γαλλία μέσω Ελλάδας πριν από περίπου δύο μήνες, εκμεταλλευόμενος την αυξημένη εισροή προσφύγων και μεταναστών. Οι πηγές του Reuters ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει πριν από λίγες μέρες το γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles, όπου περιγραφόταν πως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου ο Αμπαούντ ζήτησε από την εξαδέλφη του, Χάσνα Αϊτμπουλαντσέν, να του προσφέρει καταφύγιο για να προετοιμάσει νέες επιθέσεις.

Τόσο ο Αμπαούντ όσο και η ξαδέλφη του σκοτώθηκαν στις 18 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Σαν Ντενί, βόρεια του Παρισιού.

Αυτήκοος μάρτυρας αποκάλυψε στην αστυνομία ότι ο Αμπαούντ είχε προτείνει να δώσει στην εξαδέλφη του 5.000 ευρώ για να του αγοράσει δύο ζευγάρια παπούτσια και δύο κουστούμια. Τα ρούχα αυτά ήταν για εκείνον και ένα συνεργό του.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos