Oι τζιχαντιστές υποχωρούν, ο αρχηγός τους απειλεί

28 Δεκεμβρίου 2015 14:45

Μήνυμα για την... αναπτέρωση του ηθικού των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) έστειλε μέσα στο Σαββατοκύριακο των χριστιανικών εορτών ο «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντατί την ώρα που το Ραμάντι στο Ιράκ περνάει και πάλι στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων και οι μαχητές του σε περιοχές της Συρίας είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο αφανισμού.

Καμία αντίσταση δεν συναντούν πλέον στην πόλη Ραμάντι οι ιρακινές δυνάμεις. Οι τζιχαντιστές που αμύνονταν είτε σκοτώθηκαν είτε αποχώρησαν

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλ Μπαγκντατί στο μήνυμά του ανέφερε πως «όσο πιο σφοδρός γίνεται ο πόλεμος απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος τόσο αγνότερο και πιο σκληρό γίνεται».

Στο διάρκειας 23 λεπτών ηχογραφημένο μήνυμα, η γνησιότητα του οποίου όμως μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, ο νούμερο ένα καταζητούμενος από τη Δύση, αλλά και από τη Ρωσία, τόνιζε πως «ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι ένας γενικότερος πόλεμος κατά του Ισλάμ» και πως «η τζιχάντ είναι πλέον υποχρεωτική για κάθε μουσουλμάνο».

Συνασπισμός
Ο «χαλίφης» έκανε ειδική αναφορά και στο θέμα του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, λέγοντας πως: «Εάν ήταν ένας ισλαμικός συνασπισμός, θα είχε απελευθερωθεί από τους Εβραίους άρχοντες και τους Σταυροφόρους και θα έθετε ως στόχο τον θάνατο των Εβραίων και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης». Κλείνοντας ανέφερε: «Να είστε σίγουροι πως ο Θεός θα δώσει τη νίκη σε όσους τον λατρεύουν. Ακούστε και τα καλά νέα: Το Ισλαμικό Κράτος πηγαίνει καλά».

Η καταληκτική του αυτή φράση βέβαια όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα, αλλά διαψεύδεται πλήρως καθώς το ISIS το τελευταίο διάστημα είναι αντιμέτωπο με σφοδρότατους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ, ενώ χάνει συνέχεια εδάφη και στις δύο χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση ανακατάληψης του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις χθες το βράδυ ήταν σχεδόν μια πραγματικότητα, καθώς οι τζιχαντιστές που «υπερασπίζονταν» την πόλη είτε σκοτώθηκαν είτε έφυγαν.

Οπως έγινε γνωστό χθες, οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού, που είχαν εισβάλει στο κέντρο της πόλης και πολιορκούσαν τις θέσεις των τζιχαντιστών γύρω από την πρώην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης από την περασμένη εβδομάδα, πλέον δεν συναντούσαν αντίσταση από μαχητές του ISIS.

Οι επιχειρήσεις χθες είχαν περιοριστεί στην απενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών με τους οποίους οι τζιχαντιστές είχαν παγιδεύσει χώρους και κτίρια της πόλης, καθώς όπως ανέφεραν μαρτυρίες τα πτώματα των «υπερασπιστών» της πόλης ήταν διάσπαρτα στους δρόμους γύρω από το κτιριακό συγκρότημα της επαρχιακής κυβέρνησης της Αλ Ανμπάρ και εντός των χώρων του. Σε αυτό συνέβαλαν, σύμφωνα με τους επικεφαλής της επιχείρησης, οι συχνοί βομβαρδισμοί από αέρος κατά των θέσεων των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν τα αεροσκάφη της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας.

Στον αέρα η συμφωνία
Την ίδια ώρα στη Συρία, ανακοινώθηκε ότι μια συμφωνία που συζητιόταν με την παρέμβαση του ΟΗΕ για την αποχώρηση περίπου 2.000 μαχητών του ISIS από τα προάστια της Δαμασκού, αναβάλλεται. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε την παύση των εχθροπραξιών και τη μεταφορά των μαχητών στη Ράκα, που είναι η de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos