Πέθανε ο άνθρωπος που έφτιαξε τους Beatles

09 Μαρτίου 2016 09:44

Ο Σερ Τζορτζ Μάρτιν, ο άνθρωπος που ήταν γνωστός και ως το πέμπτο μέλος των Beatles, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ρίνγκο Σταρ στο Twitter.

Ο Τζορτζ Μάρτιν ήταν ο παραγωγός των Beatles. "Ηταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τους Βeatles", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βρετανικής Ενωσης Τύπου. "Είχαν απορριφθεί από όλες τις δισκογραφικές εταιρείες μέχρι που ο Μάρτιν, επικεφαλής της Parlophone τότε, άκουσε το demo τους το 1962 και κατάλαβε ότι βρισκόταν μπροστά σε κάτι εξαιρετικό..."

Εκτός από τους Beatles, ο Μάρτιν δούλεψε με μεγάλους μουσικούς όπως ο Τζεφ Μπεκ, ο Μπομπ Ντύλαν, ο Στινγκ και ο Ελτον Τζον. Επίσης, έκανε την παραγωγή σε δύο από τα άλμπου του Πωλ Μακ Κάρτνεϊ (Tug Of War, Pipes Of Peace).

 

Ηταν συμπαραγωγής στο Candle In The Wind του Ελτον Τζον, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997, εις μνήμη της πριγκήπισσας Νταϊάνα, το οποίο πούλησε 37 εκατομμύρια αντίτυπα. Εκείνη την περίοδο άρχισε να χάνει την ακοή του.

Τιμήθηκε με τον τίτλο του Σερ από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 1996 και έξι χρόνια αργότερα ανέλαβε την μουσική επιμέλεια των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos