Δέκα νέα κρούσματα του ιού Ζίκα εμφανίστηκαν στη Φλόριντα

02 Αυγούστου 2016 11:28

Συναγερμός έχει σημάνει στην πολιτεία της Φλόριντα, καθώς εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα του ιού Ζίκα και οι υγειονομικές Αρχές καλούν τις εγκύους να είναι πολύ προσεκτικές.


Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ευρεία διασπορά του ιού στην αμερικανική πολιτεία, αλλά κάλεσε τις εγκύους να πάρουν προληπτικά μέτρα και να προβούν επειγόντως σε εξετάσεις. Επίσης τις κάλεσε να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Μαϊάμι και όσες βρίσκονται ήδη εκεί να πάρουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να αποφύγουν τσιμπήματα κουνουπιών. Επίσης η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε όλες τις εγκύους που ζουν ή ταξίδεψαν στο Μαϊάμι από τις 15 Ιουνίου και μετά να υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο συναγερμός σήμανε καθώς εντοπίστηκαν στη Φλόριντα άλλα 10 κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 14 κρούσματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Φλόριντας, η μόλυνση περιορίζεται μόνο σε μια μικρή περιοχή στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ, στα βόρεια της πόλης του Μαϊάμι.

Από τους 10 νέους ασθενείς οι έξι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Ολοι τους εντοπίστηκαν χάρη σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ελέγχων από πόρτα σε πόρτα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos