Η Ιταλία μπαίνει στη μάχη κατά του ISIS

03 Αυγούστου 2016 13:31

Ετοιμη να «μπει» στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στη Λιβύη, σε πρώτη φάση ανοίγοντας τις βάσεις της για τα μαχητικά των ΗΠΑ που πραγματοποιούν επιδρομές, και εν συνεχεία εξαπολύοντας η ίδια επιδρομές με δικά της εναέρια μέσα κατά θέσεων του ISIS, εμφανίζεται πλέον η Ιταλία.


Το ενδεχόμενο μιας ιταλικής επέμβασης στη Λιβύη συζητιέται άλλωστε καιρό τώρα και μετά το ξεκίνημα των αμερικανικών βομβαρδισμών αποκτά νέα δυναμική. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε γνωστό χθες, με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση «RAI», ότι εάν υπάρξει σχετικό αίτημα, η Ρώμη θα ανοίξει την αεροπορική βάση της Σιγκονέλα στην Ανατολική Σικελία για τα μαχητικά των ΗΠΑ που πραγματοποιούν επιδρομές εναντίον θέσεων του ISIS στη Λιβύη.

Δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο υποστηρίζουν μάλιστα ότι επί της ουσίας έχει ήδη δοθεί η σχετική έγκριση από τη Ρώμη και ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου οι Αμερικανοί θα απογειώνονται από τη Σικελία. Να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές επιδρομές σήμερα γίνονται είτε από αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο είτε από τη Ιορδανία.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αποφάσισαν να επέμβουν στη Λιβύη», συνέχισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ. Από τη Λιβύη, άλλωστε, «προέρχεται το 99% των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία», γεγονός που καθιστά επείγουσα την ανάγκη σταθεροποίησης της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση. Είναι συνολικά περισσότεροι από 400.000 οι μετανάστες-πρόσφυγες που έχουν φτάσει από θαλάσσης στην Ιταλία μετά τις αρχές του 2014 και πάνω από 89.000 αυτοί που έχουν περάσει μέσα στο 2016. Υπάρχουν ωστόσο και περίπου 3.000 άνθρωποι που έχουν μέχρι στιγμής φέτος χάσει τη ζωή τους στα αφιλόξενα νερά της Μεσογείου, προσπαθώντας να περάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos