Απαγόρευση εξόδου από τη Βραζιλία σε δύο ακόμα Αμερικανούς κολυμβητές

18 Αυγούστου 2016 19:01

Αντιμέτωποι με άντρες της βραζιλιάνικης αστυνομίας βρέθηκαν οι Αμερικανοί Ολυμπιακοί κολυμβητές Γκούναρ Μπερντς και Τζακ Κόνγκερ στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο, με τις αρχές να τους απαγορεύουν να επιβιβαστούν στην πτήση τους και να τους ζητούν να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Το «μπλόκο» αυτό έρχεται μετά από τη διαταγή κράτησης των διαβατηρίων των «χρυσών» Αμερικανών κολυμβητών Ράιαν Λοχτ και Τζέιμς Φέιγκεν. Και οι τέσσερις αθλητές είχαν καταγγείλει στην αστυνομία ότι έπεσαν θύματα ληστείας υπό την απειλή όπλου.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταθέσεις των Λοχτ και Φέιγκεν είχαν ασάφειες. Παρόλα αυτά, ο Λόχτε είχε ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ όταν εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για κράτηση του διαβατηρίου του.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Λοχτ παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κάποιες ανακρίβειες στην πρώτη του κατάθεση αλλά αρνήθηκε πεισματικά ότι «επινόησε» την ιστορία.

Οι Γκούναρ Μπερντς και Τζακ Κόνγκερστο ακολουθούν τους αστυνομικούς
[Απαγόρευση εξόδου από τη Βραζιλία σε δύο ακόμα Αμερικανούς κολυμβητές -Οι Γκούναρ Μπερντς και Τζακ Κόνγκερστο ακολουθούν τους αστυνομικούς ]

«Δεν θα έβγαζα από το κεφάλι μου μια τέτοια ιστορία ούτε εγώ αλλά ούτε οι υπόλοιποι. Για να σας πω και την αλήθεια όλοι θεωρούμε ότι κάνει κακό στην εικόνα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι τρεις Αμερικανοί κολυμβητές που παραμένουν στη Βραζιλία και που διατάχθηκαν από δικαστήριο να παραδώσουν τα διαβατήριά τους αναμένεται να μιλήσουν με τους αστυνομικούς την Πέμπτη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, βραζιλιάνικα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι τέσσερις κολυμβητές είχαν προκαλέσει φθορές σε βενζινάδικο μετά από νυχτερινή έξοδο στο Ρίο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κολυμβητές Ράιαν Λοχτ, Τζέιμς Φέιγκεν, Γκούναρ Μπερντς και Τζακ Κόνγκερ διαπληκτίστηκαν με τον υπάλληλο σεκιούριτι του βενζινάδικου και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στην πόρτα της επιχείρησης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos