12χρονος συνελήφθη ζωσμένος με εκρηκτικά στο Ιράκ

22 Αυγούστου 2016 15:47

Λίγα μόλις λεπτά πριν την πυροδότηση ζώνης με εκρηκτικά, συνελήδθη από τις αρχές του Ιράκ, ένα παιδί – βομβιστή αυτοκτονίας ηλικίας μόλις 12 ετών.

Το αγόρι, το οποίο φαίνεται να είναι ηλικίας περίπου 12 ετών, συνελήφθη από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ, βόρεια της Βαγδάτης στο Ιράκ.

Τη δραματική σύλληψη κατέγραψε κάμερα και δείχνει τις αρχές να συλλαμβάνουν και να παλεύουν με το παιδί πριν του αφαιρέσουν τη ζώνη με τα εκρηκτικά.

Το αγόρι φαίνεται φοβισμένο και φέρεται να ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη στιγμή της σύλληψης από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων, Rudaw.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το παιδί στο Κιρκούκ μεταδίδει το Rudaw.

Η σύλληψη αυτή έρχεται μετά από δύο άλλες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Κιρκούκ την Κυριακή, στις οποίες δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε πως υπάρχει μια επικίνδυνη εκστρατεία απόψε κατά του Κιρκούκ».

Η τελευταία αυτή απόπειρα αναδεικνύει τη χρήση παιδιών ως βομβιστές αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος και οδηγεί σε φόβους για την χρήση όλο και περισσότερων παιδιών στη διεξαγωγή φονικών επιθέσεων.

Βίντεο: 12χρονος συνελήφθη ζωσμένος με εκρηκτικά στο Ιράκ
Την Κυριακή, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ηλικίας μεταξύ 12-14 ετών επιτέθηκε στους επισκέπτες που χόρευαν στο δρόμο σε ένα γαμήλιο πάρτι στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 51 άτομα και τραυματίστηκαν 94, συμπεριλαμβανομένων της νύφης και του γαμπρού.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos