Παροξυσμός στις ΗΠΑ για την έκλειψη ηλίου

22 Αυγούστου 2017 13:37

Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο και εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανοί σε όλη τη χώρα έστρεψαν το βλέμμα ψηλά και θαύμασαν το σπάνιο φαινόμενο - «Μόνο η έκλειψη μπόρεσε να μας ενώσει» σχολίαζαν μεγάλα ΜΜΕ

Μικροί και μεγάλοι, διάσημοι και άσημοι, ο πρόεδρος Τραμπ, η Μελάνια και ο γιος τους, εργαζόμενοι και αργόσχολοι, όλοι στην Αμερική χθες το πρωί (τοπική ώρα) σταμάτησαν για λίγο ο,τι έκαναν και έστρεψαν το βλέμμα στον ουρανό για να δουν την πρώτη εδώ και εκατό χρόνια έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή σχεδόν από το σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο είχαν την δυνατότητα να δουν σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν ταξιδέψει από τις προηγούμενες ημέρες και πολλοί είχαν κατασκηνώσει, ώστε να «πιάσουν θέση» και να απολαύσουν το φαινόμενο. Ο «παροξυσμός» είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί μια ολόκληρη «βιομηχανία» γύρω από την έκλειψη, από αναμνηστικά μπλουζάκια για όλα τα γούστα, μέχρι τα ειδικά γυαλιά, απαραίτητα για να παρατηρήσει κανείς το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos