300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία: Στους 13 οι νεκροί από τις πλημμύρες

15 Οκτωβρίου 2018 17:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαλλία: Στους 13 οι νεκροί από τις πλημμύρες

test2

react2 2025

skandalis77

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στη νότια Γαλλία όπου κατά τόπους η στάθμη του νερού έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1891, προκαλώντας επίσης μεγάλες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τουλάχιστον 13 θανάτους και πέντε σοβαρούς τραυματισμούς.
Προηγούμενος απολογισμός του γαλλικού υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για επτά νεκρούς και πέντε σοβαρά τραυματίες.
Σε διάστημα πέντε ωρών «από 160 έως 180 χιλιοστόμετρα νερού έπεσαν στο διαμέρισμα της Καρκασόν», σύμφωνα με τον νομάρχη της Οντ Αλέν Τιριόν. Όμως η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί και προβλέπονται πλημμύρες μέσα στις ερχόμενες ώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία Vigicrues.

Ο κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, που ίσχυε από σήμερα το πρωί για την κεντρική κοιλάδα του Οντ, επεκτάθηκε σε τρία ακόμη τμήματα, ανέφερε το μεσημέρι η VigicruesΟ κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, που ίσχυε από σήμερα το πρωί για την κεντρική κοιλάδα του Οντ, επεκτάθηκε σε τρία ακόμη τμήματα, ανέφερε το μεσημέρι η Vigicrues

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ περίπου χίλιοι κάτοικοι της κοινότητας Πεζένς, στον Οντ, εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί για προληπτικούς λόγους λόγω του κινδύνου υπερχείλισης ενός φράγματος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Η εκκένωση των υπόλοιπων κατοίκων αυτής της κοινότητας των περίπου 1.500 κατοίκων, που βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Καρκασόν, ανεστάλη, πρόσθεσε.
Σε αυτή την περιοχή της Καρκασόν, οι αγροί έχουν πλημμυρίσει πλήρως, πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ή έχουν καταστεί αδιάβατοι καθώς δέντρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Χείμαρροι λάσπης κυλούν επίσης σε δρόμους ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά.
Ο απολογισμός «είναι πιθανό να αποδειχθεί βαρύτερος», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ πριν από την ανακοίνωση του νεότερου απολογισμού με τους 13 νεκρούς. Ο Φιλίπ αναμένεται στην περιοχή το απόγευμα μαζί με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης Φρανσουά ντε Ρουζί.

Σε διάστημα πέντε ωρών «από 160 έως 180 χιλιοστόμετρα νερού έπεσαν στο διαμέρισμα της Καρκασόν»Σε διάστημα πέντε ωρών «από 160 έως 180 χιλιοστόμετρα νερού έπεσαν στο διαμέρισμα της Καρκασόν»
Στο μοναστήρι της κοινότητας Βιγιαρντονέλ, όπου μια καλόγρια έχασε τη ζωή της, «οι ζημιές είναι σημαντικές, τα τζάμια έχουν σπάσει. Τους δανείσαμε καρέκλες ώστε να μπορέσουν να φάνε το μεσημέρι. Η αδελφή που πέθανε ήταν 90-95 ετών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ροζελίν Ναβαρό, μέλος της επιτροπής κοινωνικής δράσης της πόλης.
«Ορισμένοι κάτοικοι είχαν σημαντικές ζημιές... Είναι επικίνδυνο, κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία», προειδοποίησε.

Ο κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, που ίσχυε από σήμερα το πρωί για την κεντρική κοιλάδα του Οντ, επεκτάθηκε σε τρία ακόμη τμήματα, ανέφερε το μεσημέρι η Vigicrues.
«Οι πλημμύρες στην Τρεμπ προσεγγίζουν αλλά δεν έχουν φθάσει τις πλημμύρες του 1891», σημειώνει η Vigicrues στο ενημερωτικό δελτίο της. Η στάθμη των υδάτων έφθασε τα 7,68 μέτρα γύρω στις 08:30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου. Το 1891, είχε φθάσει έως τα 7,95 μέτρα στις 25 Οκτωβρίου.

Στον Ερό (νότια), ισχυρές βροχές που έπλητταν το μεσημέρι το δυτικό τμήμα του διαμερίσματος, αναμένεται να μετακινηθούν ανατολικά το απόγευμα και το βράδυ. Προκαλούν ισχυρές πλημμύρες.

Η καταιγίδα Λέσλι έπληξε την Κυριακή τη γειτονική Ισπανία με λιγότερη από την προβλεπόμενη ένταση. Η πόλη Θαμόρα (δυτικά) κατέγραψε ανέμους 100 χλμ. την ώρα και πτώσεις δέντρων προκάλεσαν διακοπές της ηλεκτροδότησης επηρεάζοντας περίπου 400 ανθρώπους.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τραγωδία στην Τουρκία: 22 μετα...
Η στιγμή που ακυβέρνητο φορτηγ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Voice η παριανή Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου (Βίντεο)

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Vo...

15 Νοεμβρίου 2025
Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η Πάρος στην κορυφή

Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η...

15 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Προκήρυξη θέσεων ιατρών για το Κέντρο Υγείας του νησιού

Πάρος: Προκήρυξη θέσεων ιατρών για...

13 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Οι ΗΠΑ πρότειναν στον Ζελένσκι σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

Οι ΗΠΑ πρότειναν στον Ζελένσκι σχέδ...

19 Νοεμβρίου 2025
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέοι δικαιούχοι, θα ενημερωθούν μέσω sms - Oι διoρίες

«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέοι δι...

19 Νοεμβρίου 2025
Eurostat: Στο 1,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Eurostat: Στο 1,6% υποχώρησε ο πληθ...

19 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ