Φονικές πλημμύρες σαρώνουν τη νότια Σιβηρία

30 Ιουνίου 2019 12:13

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις φονικές πλημμύρες που σαρώνουν τη νότια Σιβηρία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκέπτεται άρον-άρον τις πληγείσες περιοχές κατά την επιστροφή από τη σύνοδο της G-20 στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, Γιεβγκένι Ζινίτσεφ, πέντε άνθρωποι -ανάμεσά τους κι ένα παιδί, όπως πιστεύεται- έχασαν τις ζωές τους από τις πλημμύρες μετά την υπερχείλιση της λίμνης Βαϊκάλης και του ποταμού Ανγκαρα, ενώ τουλάχιστον 350 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων περίπου εκατό διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν δραματικές εικόνες από τις πλημμύρες στην πληγείσα περιοχή

Τουλάχιστον 10.000 είναι οι πληγέντες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις αποκλείοντας πενήντα χωριά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης και καταστρέφοντας 4.000 κτίρια, καθώς και γέφυρες και δρόμους στην περιοχή της πόλης Μπρατσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ζήτησε να στηθούν κέντρα υποδοχής των πλημμυροπαθών και να ξεκινήσει τάχιστα το έργο της ανοικοδόμησης και των επισκευών σε έργα υποδομών μόλις αρχίσουν να υποχωρούν τα νερά και προτού καταφθάσει ο βαρύς σιβηρικός χειμώνας, ενώ κάλεσε τις τοπικές επιχειρήσεις να μην σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση φουσκώνοντας τις τιμές βασικών αγαθών όπως τα τρόφιμα και τα τραύματα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos