Το πανεπιστήμιο Columbia προσφέρει δωρεάν σπουδές σε 30 πρόσφυγες

05 Δεκεμβρίου 2019 11:12

Το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε πως θα υποδεχθεί ως και 30 πρόσφυγες που θα μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν.


Η διοίκηση του πανεπιστημίου, ανακοίνωσε πως θα καλύψει εξ ολοκλήρου τα κόστη της φοίτησης και της φιλοξενίας τους, σε ένα πρόγραμμα που αποτελεί παράταση εταιρικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης του 2016. Χάρη σε αυτό, επτά Σύροι φοιτητές έχουν ήδη ενταχθεί στο φημισμένο πανεπιστήμιο.

Τα άτομα που θα επιλεγούν θα είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια και οι σπουδές των οποίων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διακόπηκαν εξαιτίας παραγόντων εκτός του δικού τους ελέγχου (ένοπλες συρράξεις, φυσικές καταστροφές κ.α.). Θα μπορούν μάλιστα να είναι υποψήφιοι για σπουδές σε όλες τις σχολές και σε όλους τους κύκλους, ανάλογα με το προφίλ τους. Για τη χρηματοδότηση των σπουδών των προσφύγων, θα εκταμιευθεί κονδύλι ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να ωφεληθούν από βοήθεια πέραν της καθεαυτό εκπαιδευτικής αποστολής του που προσφέρει το πανεπιστήμιο αλλά και σπουδαστές του. Οι πρώτοι νέοι φοιτητές του προγράμματος θα επιλεγούν το 2020. Το 2019, το ετήσιο κόστος των διδάκτρων για σπουδές γενικής κατεύθυνσης σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ανερχόταν σε περίπου 80.000 δολάρια, συνυπολογιζομένου του κόστους στέγασης και των τρεχόντων εξόδων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos