Πρώην vegan περιγράφει πώς ένιωθε και τι προβλήματα της δημιούργησε η διατροφή της

11 Ιανουαρίου 2020 22:53

Μια σύμβουλος διατροφής εγκατέλειψε τον vegan τρόπο ζωής και πλέον ακολουθεί μια δίαιτα που το μενού περιέχει κρέας. Και τώρα λέει πως νιώθει «καλύτερα από ποτέ».

Η 38χρονη Νάταλι Ντάνιελς, από την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, μεγάλωσε με μια μοντέρνα μεσογειακή διατροφή με πολλά ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι, πατάτες, λαχανικά, άπαχο κρέας και ελαιόλαδο. Αλλά στα τέλη της εφηβείας της, η Νάταλι άρχισε να παρατηρεί μια σχέση ανάμεσα στα τρόφιμα που έτρωγε και στο πώς ένιωθε και αποφάσισε να ακολουθήσει κάποιες άλλες δίαιτες.

Μετά το vegan μόνο κρέας

Όμως, αφού έγινε vegan για τρία χρόνια και αφού είχε υπάρξει για χρόνια vegeterian, ανακάλυψε πως ήταν αντιμέτωπη με μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός πόνου τόσο έντονου που δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε ένα ποτήρι νερό. Έτσι, το 2015, αποφάσισε να αρχίσει να τρώει και πάλι ζωικά προϊόντα και τώρα νιώθει καλύτερα από ποτέ εντάσσοντας στην διατροφή της κρέας ενώ καταναλώνει πολλά από αυτά ακόμη και ωμά.

H 38χρονη Νάταλι Ντάνιελς πειραματίστηκε με πολλές δίαιτες προτού βρει την ιδανική για τον εαυτό της
Πριν γίνει vegan, η Νάταλι ακολουθούσε μια διατροφή που βασιζόταν σε ψάρια, προτού τελικά τα εγκαταλείψει κι αυτά, όπως και τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Μαγείρευε η ίδια τα φαγητά της και έπαιρνε βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής, αλλά αντί να νιώθει καλύτερα, η εμφάνισή της άρχισε να αλλάζει, έχανε μυϊκό ιστό, έδειχνε χλωμή και είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της. Η Νάταλι διαγνώστηκε με μια μορφή θυροειδούς, είχε δυσκοιλιότητα, ένιωθε διαρκώς φουσκωμένη, υπέφερε από τριχόπτωση, έκζεμα στο τριχωτό της κεφαλής της, ευαίσθητα δόντια και ανέπτυξε πόνο στις αρθρώσεις τόσο έντονο που δυσκολευόταν να κρατήσει ακόμη και ένα ποτήρι νερό στα χέρια της.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε με την vegan διατροφή

Η σύμβουλος διατροφής ακολούθησε μια κυρίως χορτοφαγική διατροφή για 12 χρόνια και στην συνέχεια έγινε vegan για τρία χρόνια, αλλά το 2015 αποφάσισε να επαναφέρει τα ζωικά προϊόντα στην διατροφή της. Όπως είπε: «Όταν έγινα vegan, στην αρχή ένιωθα καλά αλλά στην συνέχεια άρχισα να αισθάνομαι αδύναμη, με δυσκοιλιότητα, φουσκωμένη, αργή (ψυχικά και σωματικά), αδύναμη, συναισθηματικά ασταθής και διανοητικά μπερδεμένη. Άρχισα να αντιμετωπίζω προβλήματα με το δέρμα μου, άλλαξε ο κύκλος της εμμήνου ρύσεως και δεν ένιωθα ποτέ ικανοποιημένη με αυτό που έτρωγα».

Η Νάταλι Ντάνιελς ακολουθεί μια διατροφή που βασίζεται πλέον στο κρέας αποκλειστικά - τρώει ακόμη και ωμά τα κρέατα
Και συνέχισε: «Είχα έκζεμα στο τριχωτό της κεφαλής, δερματικά εξανθήματα, φαγούρα, αλλεργίες, αϋπνία, έλλειψη θρεπτικών ουσιών, απώλεια μαλλιών, κατακράτηση υγρών, εξαιρετική ευαισθησία στα δόντια και κράμπες. Ο πόνος των αρθρώσεων των δαχτύλων χειροτέρεψε τόσο που δεν μπορούσα να κρατήσω ούτε ένα ποτήρι νερό στα χέρια μου. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για όσους ακολουθούν μία vegan διατροφή. Η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων δημιουργεί εντέλει πολλά προβλήματα υγείας».

Η δίαιτα που της άλλαξε την ζωή - Αποκλειστικά βασισμένη στο κρέας

Τον Ιανουάριο του 2018, υιοθέτησε την παλαιολιθική κετογενική διατροφή (PKD), ένα είδος δίαιτας με βάση μόνο το κρέας, κατά την οποία τρώει αποκλειστικά ζωικά προϊόντα με αναλογία λίπους / πρωτεΐνης 2:1. Τώρα πλέον, τρώει ένα ευρύ φάσμα ζωικών προϊόντων, συκώτι, μπριζόλες, παϊδάκια, ακόμη και μυαλά, αλλά και ζωμούς που φτιάχνει με κόκκαλα των ζώων, συμπεριλαμβανομένου και του κεφαλιού.

 Ένα από τα γεύματα της Νάταλι, που άλλαξε διατροφή και από vegan τρώει πλέον μόνο κρέας
Σε έναν χρόνο η Νάταλι υποστήριξε ότι όλα τα προηγούμενα συμπτώματα υγείας που αντιμετώπιζε εξαφανίστηκαν, τονίζοντας πως χωρίς αυτή την δίαιτα δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια ποιότητα ζωής.

Άλλαξε η ζωή της - Νιώθει 100% υγιής
«Ανακάλυψα αυτή την δίαιτα τον Ιανουάριο του 2018 μέσω του Shawn Baker. Ήμουν σε απελπισία. Δεν είχα απολύτως τίποτε να χάσω δίνοντας μια ευκαιρία σε ατή την δίαιτα. Πλέον ακολουθώ μια διατροφή με βάση το κρέας. Η παλαιολιθική κετογενική διατροφή παρέχει στο σώμα όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για να λειτουργήσει βέλτιστα χωρίς να χρειάζεται να πάρει τεχνητά συμπληρώματα και επιτρέπει στο σώμα να κάνει την διαδικασία θεραπείας. Με θεραπεύει 100%, δεν έχω πλέον κανένα σύμπτωμα».

Όπως λέει η σύμβουλος διατροφής: «Εξηγώ και μοιράζομαι την γνώση και την προσωπική μου εμπειρία, αλλά ποτέ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια μπορούν να συμφωνήσουν ότι τώρα δείχνω υγιής, σε σύγκριση με τότε που ήμουν vegan».

Το πρόγραμμα διατροφής της
Η Νάταλι τρώει συνήθως δύο φορές την ημέρα ή όταν πεινάει καθώς δεν τηρεί κάποιο αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Η συμβουλή της προς τους άλλους είναι: «Το σώμα μου είνια αυτό που υπαγορεύει το πρόγραμμά μου. Συνήθως τα δύο γεύματά μου αποτελούνται από ωμούς ή μαγειρεμένους μύες ή όργανα των ζώων με καλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη, καθώς το PKD είναι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Τρώω επίσης αυγά, κατεργασμένα κρέατα (χωρίς πρόσθετα) και ζωμούς. Συνήθως δεν καταναλώνω κάποιο σνακ μεταξύ των δύο γευμάτων μου, καθώς δεν πεινάω. Αν όμως πεινάσω, καταναλώνω κάτι μικρό, όπως μερικές φέτες λουκάνικου, ή ζαμπόν με λαρδί ή λίπος. Κάντε κάτι για τον εαυτό σας και δοκιμάστε το, δεσμευτείτε για ένα πρόγραμμα διατροφής για 6 μήνες ή ακόμη καλύτερα για έναν χρόνο. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σε μια αλλαγή διατροφής, ειδικά εάν το σώμα δεν είναι υγιές και όλες οι μεταβάσεις μπορούν να έχουν κάποιες δυσκολίες. Να είστε υπομονετικοί και μην περιμένετε να δείτε ένα θαύμα μετά από μερικές εβδομάδες, αλλά να είστε σίγουροι πως θα συμβούν μεγάλες αλλαγές».

Όσο για την υγεία της, λέει: «Σταμάτησα να παίρνω το χάπι του θυροειδούς, τα παυσίπονα και όλα τα συμπληρώματα που έπαιρνα. Τα προβλήματα υγείας μου λύθηκαν μόνο με την αλλαγή των τροφίμων που έβαζα στο σώμα μου. Πλέον ακολουθώ την πείνα μου για να αποφασίσω πόσες φορές και πόσο φαγητό θα φάω κάθε μέρα. Αυτό για μένα, είναι ελευθερία! Έχω την υγεία μου και την ζωή μου πίσω χάρη στην ζωική διατροφή και πλέον αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos