Ιράν: Νέες διαδηλώσεις για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing

12 Ιανουαρίου 2020 17:35

Νέες πολυπληθείς διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν, μόλις μια ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι το μοιραίο Boeing κατερρίφθη.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλος αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν σήμερα, για δεύτερη ημέρα, στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, και σε άλλες πόλεις φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αρχών έπειτα από την παραδοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι κατέρριψαν ένα ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος από λάθος, και αφού επί σειρά ημερών το διέψευδαν.

Οι σχετικές αναρτήσεις στο Twitter για το νέο γύρο διαδηλώσεων στο Ιράν δεν κατέστη δυνατόν να διακριβωθούν από το Reuters. Αλλά τα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση του στρατού για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους την Τετάρτη και τη συγγνώμη που ζήτησε.
«Ψεύδονται όταν λένε ότι ο εχθρός μας είναι η Αμερική, ο εχθρός μας είναι εδώ ακριβώς» φώναζαν Ιρανοί διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε έναν δρόμο κοντά στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos