Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ρωσία

04 Μαϊος 2020 13:34

Μπορεί κάποιες χώρες να προχωρούν σταδιακά στην άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, η Ρωσία όμως συνεχίζει ακάθεκτη να καταγράφει υψηλά νούμερα νέων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο στην Ρωσία καταγράφηκαν 10.581 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 145.268, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει δει η Ρωσία σε ένα διάστημα 24 ωρών από την έναρξη της πανδημίας, καθώς χθες καταγράφηκαν 10.633 νέα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί 1.356 θάνατοι ενώ 18.095 άτομα έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό στην χώρα. Περίπου τα μισά από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ασυμπτωματικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με την Μόσχα να αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ όλων των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα.

Το 2% των κατοίκων της Μόσχας είναι πιθανό να είναι θετικοί στον κορωνοϊό
Να σημειωθεί πάντως, πως το Σάββατο, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε σε ανάρτησή του πως με βάση «τον έλεγχο διαφόρων ομάδων πληθυσμού« είναι πιθανό πως το 2% όλων των κατοίκων της πρωσικής πρωτεύουσας έχει κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν 12,7 εκατομμύρια κάτοικοι στην Μόσχα, εκ των οποίων το 2% είναι περίπου 254.000 άτομα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos