Ιατρικό θαύμα στο Ισραήλ: Μεταλλική ράβδος διαπέρασε το κρανίο 46χρονου – Και όμως επέζησε!

11 Μαϊος 2020 12:19

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ένας 48χρονος άνδρας στο Ισραήλ, όταν έπεσε από οικοδομή πάνω σε μια μεταλλική ράβδο που του διαπέρασε το κρανίο.

 

Ο Καμέλ Αμπντέλ Ραχμάν είχε πάει πριν από τέσσερις εβδομάδες σε μια οικοδομή να δει το διαμέρισμα που έχτιζε για την οικογένειά του, όταν συνέβη το φρικτό ατύχημα. Αλλά παρά τα σοκαριστικά τραύματά του, ο ίδιος είπε στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post ότι δεν ένιωσε πόνο! «Δεν μπορούσα να κινηθώ κι έτσι ζήτησα βοήθεια. Φώναζα δυνατά. Είχα τις αισθήσεις μου και δεν ένιωθα καθόλου πόνο. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω», είπε.

Οι τρομοκρατημένοι συγγενείς του φοβόντουσαν τα χειρότερα όταν είδαν τι συνέβη. «Είδα την έκφραση στα πρόσωπά τους, το σοκ που έπαθαν, τους άκουσα να ουρλιάζουν. Κατάλαβα ότι τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρά», λέει ο 46χρονος.

H ράβδος πέρασε ανάμεσα σε δύο σημαντικές αρτηρίες, ευτυχώς χωρίς να τις πλήξει / Φωτογραφία: Hadassah Medical Center

Ο Ραχμάν μεταφέρθηκε επειγόντως στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου τον ανέλαβε ο νευροχειρουργός δρ Σάμιουελ Μοσκοβισί. «Όταν μπήκα στο θάλαμο, είδα έναν άνδρα με μια μεταλλική ράβδο να του έχει διαπεράσει από τη μία πλευρά στην άλλη το κρανίο. Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ο ασθενής ανέπνεε, κάναμε διάφορες απεικονιστικές εξετάσεις για να δούμε που ακριβώς βρισκόταν η ράβδος, τι είχε χτυπήσει και αν μπορούσε να αφαιρεθεί», είπε ο Ισραηλινός γιατρός.

Ευτυχώς η ράβδος είχε περάσει ανάμεσα σε δύο σημαντικές αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο. Αλλά η απομάκρυνσή της ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να σημάνει τον θάνατο του ασθενούς. Δέκα ολόκληρες ώρες διήρκεσε η επέμβαση.

O 46χρονος Καμέλ Αμπντέλ Ραχμάν με τον δρ Μοσκοβισί, επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που του έσωσαν τη ζωή / Φωτογραφία: Hadassah Medical Center
«Μελετήσαμε για πολύ ώρα τα τραύματά του και αφαιρέσαμε πολύ προσεκτικά τη ράβδο από το κρανίο του», είπε ο δρ Μοσκοβισί. Ο 46χρονος υποβλήθηκε αργότερα και σε μια δεύτερη επέμβαση για να αντιμετωπιστεί μια διαρροή εγκεφαλικών υγρών και να σφραγιστεί το κρανίο του με λίπος που πήραν οι χειρουργοί από την κοιλιακή του χώρα. «Μετά την επέμβαση, ήμασταν αισιόδοξοι, αλλά δεν γνωρίζαμε πώς θα αντιδρούσε ο ασθενής και π ώς θα ξυπνούσε. Ευτυχώς, αποδείχθηκε ότι ήταν ο ασθενής που ονειρεύεται κάθε χειρουργός», είπε ο δρ Μοσκοβισί.

Κι ο 46χρονος, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, έσπευσε να ευχαριστήσει τους γιατρούς που τον γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο: «Έσωσαν την ικανότητά μου να μιλώ και να περπατώ. Μου έσωσαν τη ζωή»…

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos