Κορωνοϊός: Mειώνονται τα ποσοστά των Ευρωπαίων που θα δέχονταν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

13 Ιουλίου 2020 14:13

Την ώρα που ερευνητές και φαρμακευτικοί κολοσσοί ανά την υφήλιο μετέχουν σε μια κούρσα με το χρόνο για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, στην Ευρώπη τα ποσοστά εκείνων που θα δέχονταν να εμβολιαστούν μειώνονται, όπως δείχνει μια νέα σφυγμομέτρηση.

 

Aν και οι έρευνες προχωρούν και μάλιστα η κινεζική CanSino Biologics βρίσκεται σε συνομιλίες με Ρωσία, Βραζιλία, Χιλή και Σαουδική Αραβία για την έναρξη της τρίτης φάσης των δοκιμών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η έρευνα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου σε συνεργασία με ερευνητικά ινστιτούτα σε άλλες τρεις χώρες έδειξε, σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, ότι τον περασμένο μήνα το ποσοστό των προθύμων να εμβολιαστούν στη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία έπεσε στο 68% από 74% τον Απρίλιο.

Η πτώση του ποσοστού αυτού ήταν ιδιαίτερα δραματική στη Γερμανία, όπου μόλις το 61% θα έβλεπε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού με τα σχεδόν 13 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο από 70%. Μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ της βόρειας και της νότιας Γερμανίας, με το 52% των Βαυαρών να δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, έναντι 67% των κατοίκων της Κάτω Σαξονίας.
Στις αρχές Ιουνίου πανεθνική δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι μόνον έναν στους δύο Γερμανούς θα δεχόταν να εμβολιαστεί, ενώ το 20% τηρεί κάθετα αρνητική στάση πυροδοτώντας ανησυχία σε επιστήμονες και την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού θεωρείται ο πιθανότερος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα – λόγος για τον οποίο το γερμανικό κράτος αποφάσισε να αγοράσει ποσοστό της CureVac, που κάνει έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos