Κορωνοϊός - Δραματική ανακοίνωση από ΠΟΥ: Ο ιός είναι εκτός ελέγχου

10 Ιουλίου 2020 17:16

Τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες αγγίζοντας τα 12 εκατομμύρια ανά την υφήλιο - Δείτε τι είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης παγκοσμίως για την εξάπλωση της νόσου Covid-10.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αγγίζουν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια με τον αριθμό τους να έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο.

«Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο «στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση «επιδεινώνεται». Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο», γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Εν μέσω πανδημίας αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. Διευκρίνισε επίσης ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos