Το Λούβρο διοργανώνει δημοπρασία για ένα τετ α τετ με τη… Μόνα Λίζα

03 Δεκεμβρίου 2020 12:45

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο θα ήθελαν να απολαύσουν από κοντά το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα μακριά από τον θόρυβο του πλήθους.

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Μόνα Λίζα – ένα από τα πολυτιμότερα εκθέματα του Λούβρου – προσελκύει καθημερινά περίπου 30.000 επισκέπτες, που ελπίζουν να βγάλουν μια selfie με φόντο το αινιγματικό χαμόγελό της. Αλλά μολονότι το φημισμένο μουσείο στο Παρίσι παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας τυχερός λάτρης της Τέχνης θα έχει σύντομα την ευκαιρία να δει από κοντά το διασημότερο έργο του Ιταλού ζωγράφου, αφού το Λούβρο διοργανώνει και πάλι μια δημοπρασία, που περιλαμβάνει και μια ιδιωτική νυχτερινή ξενάγηση από τον διευθυντή του μουσείου, Ζαν Λυκ Μαρτινέζ στη Grand Galerie.

Ο πλειοδότης, που αναμένεται να καταβάλει κάπου ανάμεσα σε 11.000 και 34.000 δολάρια, θα παρακολουθήσει την ετήσια επιθεώρηση της Μόνα Λίζα, όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Christie’s στο σχετικό δελτίο Τύπου. Στη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης οι συντηρητές θα βγάλουν το πορτρέτο από την αλεξίσφαιρη γυάλινη θήκη του και θα εκτιμήσουν την κατάστασή του, για να διαπιστώσουν αν απειλείται από κάποια ρωγμή το έργο που φιλοτεχνήθηκε κάπου ανάμεσα στο 1503 μ.Χ. και το 1519 μ.Χ.

Η διαδικτυακή δημοπρασία του Λούβρου, που βρήκε έναν άλλο τρόπο για να ενισχύσει τα ταμεία του, από το να πουλήσει έναντι 50 δισ. ευρώ τη Μόνα Λίζα, όπως είχε προτείνει το καλοκαίρι ένας Γάλλος επιχειρηματίας, ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 του ίδιου μήνα. Τα έσοδα θα διατεθούν σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Λούβρου καθώς και στη δημιουργία του Louvre Museum Studio, ενός νέου χώρου που θα εστιάζει στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση και θα εγκαινιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos