Η Αντζελίνα είναι 102 ετών -Εζησε τη γρίπη του 1918, νόσησε 2 φορές φέτος από κορωνοϊό και τον νίκησε!

03 Δεκεμβρίου 2020 18:12

Η Αντζελίνα Φρίντμαν είναι επιζήσασα, με κάθε έννοια της λέξης. Και νικήτρια της μάχης με τον κορωνοϊό, εις διπλούν.

 

Όταν ήταν μωρό, επέζησε από τη γρίπη του 1918. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της έδωσε μάχη με τον καρκίνο, υπέστη εσωτερική αιμορραγία και σήψη. Τον Απρίλιο, επέζησε του κορωνοϊού - ενός ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1,5 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Και τώρα, η 102 ετών Νεοϋρκέζα έδωσε μια μάχη ακόμη και την κέρδισε. Επιβίωσε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την κόρη της, Τζοάν Μερόλα, η οποία μίλησε στο WPIX του CNN.

«Η αήττητη μητέρα μου είναι αρνητική», είπε η Μερόλα.

Η πρώτη διάγνωση με κορωνοϊό της Φρίντμαν έγινε τον Μάρτιο όταν βρέθηκε στο νοσοκομείο για κάποια μικρο-επέμβαση. Οταν επέστρεψε στο γηροκομείο διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό.

Εκείνη την εποχή, πέρασε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο πριν επιστρέψει για να απομονωθεί στο δωμάτιό της. Ανέβαζε πυρετό για αρκετές εβδομάδε, ώσπου η Φρίντμαν τελικά διεγνώσθη αρνητική στις 20 Απριλίου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Μερόλα έλαβε ένα τηλεφώνημα από το γηροκομείο, κατά το οποίο την ενημέρωσαν ότι η μητέρα της είχε διεγνωσθή ξανά θετική.

«Είχε συμπτώματα - πυρετό, ξηρό βήχα», είπε η Μερόλα. «Νόμιζαν ότι μπορεί να είχε και τη γρίπη».

 Με τα περισσσότερα μέλη του προσωπικού και των φιλοξενούμενων να έχουν αρρωστήσει, οι ηλκιεωμένοι ήταν σε απομόνωση.

Από το γηροκομείο την ενημέρωναν καθημερινά για την υγεία της μητέρας της, μέχρι που στις 17 Νοεμβρίου την ενημέρωσαν ότι διεγνώσθη αρνητική.

Ενα δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε το αρνητικό αποτέλεσμα και η Φρίντμαν μεταφέρθηκε από το χώρο καραντίνας στο κανονικό της δωμάτιο.

Παρότι έχει χάσει σε σημαντικό βαθμό την ακοή της και δεν βλέπει πολύ καλά, η 102 ετών Αντζελίνα γιορτάζει τη ζωή.

Η Φρίντμαν είναι μια χαρούμενη γυναίκα η οποία έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη κακουχίες.

Το 1918, η Αντζελίνα Σιάλες (τώρα Φρίντμαν) γεννήθηκε σε ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες από την Ιταλία στη Νέα Υόρκη. Εν μέσω της πανδημίας του 1918. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τότε είχε προσβληθεί από τη γρίπη.

Η μητέρα της πέθανε στη γέννα και οι δύο αδερφές της τη βοήθησαν να επιβιώσει έως ότου μπόρεσαν να επανενωθούν με τον πατέρα τους στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε στο Μπρούκλιν.
Η Φρίντμαν έδωσε μάχη με τον καρκίνο και την ίδια περίοδο που έδινε τη μάχη της, διεγνώσθη με καρκίνο και ο άνδρας της ο οποίος κατέληξε.

«Δεν είναι η μεγαλύτερη που επέζησε από Covid», είπε η κόρη της Μερόλα «αλλά μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που επιβιώνει δύο φορές από κορωνοϊό».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos