Σε συναγερμό ο πλανήτης για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

26 Δεκεμβρίου 2020 14:31

Καθημερινά αναφέρονται κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους σε ολοένα και περισσότερες χώρες - Κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα σύνορα με τη Βρετανία - Απότομη αύξηση των κρουσμάτων και στη Νότια Κορέα


Με ανησυχητική ταχύτητα επελαύνει το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού ανά τον κόσμο. Η άκρως μεταδοτική παραλλαγή του ιού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία, καταγράφεται καθημερινά σε ολοένα και περισσότερες χώρες.

Προβληματισμό προκαλεί, πάντως, η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη Νότια Κορέα, καθώς οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί απότομα, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν, τις τελευταίες δύο ημέρες, τα χίλια.

Η κυβέρνηση της Σεούλ επεξεργάζεται νέα μέτρα για να ανακόψει τη διασπορά κορωνοϊού, την οποία είχε περιορίσει σημαντικά το προηγούμενο διάστημα.

Η Ιρλανδία όπως και η Γαλλία προστέθηκαν στη λίστα των χωρών που επιβεβαίωσαν ότι κυκλοφορεί η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Το νέο μεταλλαγμένο και πολύ μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Ιαπωνία. Οι πέντε άνθρωποι που μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ιαπωνία επέστρεψαν πρόσφατα από τη Βρετανία.

Τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας και οι επαφές τους ιχνηλατούνται.

Η Ιαπωνία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς στη μετακίνηση με τη Βρετανία. Από τους κανόνες εξαιρούνται οι υπήκοοι Ιαπωνίας.

Το Ισραήλ εντόπισε, επίσης, τέσσερα κρούσματα της νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης. Τα τρία από τα κρούσματα αφορούν πρόσωπα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Αγγλία και τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία παρέτεινε, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, την απαγόρευση πτήσεων από τη Βρετανία.

Σε αναβρασμό βρίσκεται, πάντως, εδώ και εβδομάδες η Βρετανία καθώς έχει διαπιστωθεί πως για κάθε 85 άτομα υπάρχει ένα κρούσμα, οι μισοί από τους οποίους έχουν προσβληθεί από το νέο κμεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos