Τουρκία: Επένδυση-μαμούθ στην αυτοκινητοβιομηχανία

18 Μαρτίου 2021 18:43

Μέσω μιας τεράστιας επένδυσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιταχύνει τα σχέδιά του προκειμένου να καταστήσει τη χώρα του παγκοσμίως ισχυρή στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.


Η κίνηση της Ford να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό εγχείρημα στη γειτονική χώρα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανιας. Το “mega deal” αφορά τις Ford Otosan (θυγατρική της Ford που ασχολείται με την τοπική παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων) και Koc Holding που αποτελεί εταιρεία-κολοσσό με πολλαπλές δραστηριότητες. Ο στόχος αυτής της νέας συνεργασίας είναι η παραγωγή νέας γενιάς επαγγελματικών οχημάτων και η κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα και άλλων εταιρειών. Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του θα γίνει-μελλοντικά- ο μεγαλύτερος παραγωγός επαγγελματικών οχημάτων και συμπλήρωσε πως η Ford Otosan θα αναλάβει και την κατασκευή ενός νέου οχήματος της VW στην Τουρκία.

Η νέα συμφωνία θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το 2022 και οι προβλέψεις αναφέρουν πως η Ford Otosan θα κατασκευάζει 210.000 επαγγελματικά οχήματα και 130.000 μπαταρίες κάθε χρόνο. Θυμίζουμε πως στη γειτονική χώρα διατηρούν γραμμές παραγωγής οχημάτων, εκτός της Ford, οι Honda, Hyundai, Mercedes, Renault, Toyota, καθώς και ο όμιλος FCA μέσω της Tofas.

.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos