Γαλλία: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο AstraZeneca, αλλά στα άτομα άνω των 55 ετών

19 Μαρτίου 2021 14:49

Η ανωτάτη υγειονομική αρχή της Γαλλίας δίνει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, αλλά συνιστά την χρήση του στα άτομα άνω των 55 ετών, σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε.

Ο ηλικιακός περιορισμός αποφασίσθηκε έπειτα από την εμφάνιση σοβαρών, αν και πολύ σπάνιων, περιστατικών δημιουργίας αιματικών θρόμβων μετά τον εμβολιασμό μόνο σε άτομα κάτω των 55 ετών, που οδήγησαν στην αναστολή των εμβολιασμών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής.

Η αρχή συνιστά στα άτομα κάτω των 55 ετών να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA (δηλαδή τα εμβόλια των Pfizer/BionTech και Moderna).

 Σχετικά με τα άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η γαλλική υγειονομική αρχή «θα πάρει πολύ σύντομα θέση για τον τρόπο χορήγησης της δεύτερης δόσης» του εμβολίου.

Κατόπιν αυτού, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, θα εμβολιασθεί κανονικά με το εμβόλιο σήμερα, όπως δεσμεύθηκε χθες για να καθησυχάσει την γαλλική κοινή γνώμη, αφού είναι γεννημένος το 1965.

iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos