Επικεφαλής CDC: Ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε «πανδημία των ανεμβολίαστων»

16 Ιουλίου 2021 19:50

Σε «πανδημία των ανεμβολίαστων» εξελίσσεται το ξέσπασμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επικεφαλής του CDC, καθώς επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, η Δρ Rochelle Walensky αναφέρει ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 26%. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι, όπως μεταδίδει το AP, είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου COVID-19, Jeff Zients, επανέλαβε ότι η πανδημία πλέον «απειλεί κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους». Οπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης της Covid σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι τέσσερις Πολιτείες αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με μία στις πέντε μολύνσεις να προέρχονται από τη Φλόριντα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos