Αγγλία: Συνελήφθη άνδρας που τρυπούσε με βελόνες τα τρόφιμα σε τρία σούπερ μάρκετ

26 Αυγούστου 2021 17:04

Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για την πιθανή μόλυνση δεκάδων καταναλωτικών προϊόντων σε τρία σούπερ μάρκετ του Λονδίνου.

Η σύλληψη του άνδρα έγινε από την Μητροπολιτική αστυνομία, στις 19:40 (τοπική ώρα) της Τετάρτης, μετά από καταγγελίες περαστικών που ήθελαν τον άνδρα να στέκεται μες στην μέση του δρόμου και να τους βρίζει. Ο ίδιος άνδρας φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα βελόνες για να τρυπήσει τις συσκευασίες τροφίμων σε τρία διαφορετικά σούπερ μάρκετ του νοτιοδυτικού Λονδίνου, τα οποία παραμένουν προσωρινά κλειστά, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική αστυνομική έρευνα. Όσοι αγοραστές είχαν προμηθευτεί προϊόντα από τα συγκεκριμένα καταστήματα παρακινήθηκαν να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για την πιθανή, εσκεμμένη μόλυνση των τροφίμων με κάποια επιβλαβή ουσία, με στόχο την πρόκληση «βλαβών και αγωνίας στην κοινωνία».

Η αστυνομία πιστεύει πως ο άνδρας «τρυπούσε» κυρίως έτοιμα γεύματα που μπαίνουν στα μικροκύματα, καθώς και προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος (π.χ. αλλαντικά). «Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πόσα προϊόντα αλλοιώθηκαν, ούτε με τι μπορεί να έχουν μολυνθεί», λέει η αστυνομική ανακοίνωση. «Οι έρευνές μας συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί εάν άλλα καταστήματα της περιοχής επηρεάστηκαν». Στην έρευνα συμμετέχει, πέραν της αστυνομίας και του αρμόδιου προσωπικού των σούπερ μάρκετ, μια ομάδα ειδικών περιβαλλοντικής υγείας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos