300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Bloomberg: Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμέτωπη με σοκ στις τιμές ενέργειας - «Έρχεται πολύ δύσκολος χειμώνας»

07 Σεπτεμβρίου 2021 12:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΥΡΩΠΗ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Bloomberg: Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμέτωπη με σοκ στις τιμές ενέργειας - «Έρχεται πολύ δύσκολος χειμώνας»

test2

test2

Σοκ στις τιμές ενέργειας, με το κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού να ανέρχεται πλέον σε επίπεδα ρεκόρ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοκ στις τιμές ενέργειας, με το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να ανέρχεται πλέον σε επίπεδα ρεκόρ», σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται «η ανεπάρκεια στην παροχή φυσικού αερίου αυξάνει το κόστος παραγωγής ενέργειας από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Γερμανία, την ώρα που οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά και ο κόσμος επιστρέφει στο γραφείο, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης. Οι αυξημένες τιμές τροφοδοτούν τον πληθωρισμό και απειλούν να σταματήσουν την οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι βιομηχανίες υψηλής κατανάλωσης ενέργειας -από την βιομηχανία λιπασμάτων έως τη βιομηχανία χάλυβα - ίσως χρειαστεί να μειώσουν την παραγωγή τους». Τονίζεται δε ότι το ράλι τιμών εκτυλίσσεται παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα καλοκαίρι, γεγονός το οποίο συνεπάγεται χαμηλή ζήτηση, κάτι που αποτελεί οιωνό για ένα δύσκολο χειμώνα. «Οι τιμές αυξάνονται για τους καταναλωτές τη στιγμή που το κόστος όλων των αγαθών -από το φαγητό έως τις μεταφορές- σημειώνει αύξηση, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στους πολιτικούς που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την στήριξη των πολιτών για την ενεργειακή μετάβαση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει», δήλωσε ο Julien Hoarau, επικεφαλής της EnergyScan, της μονάδας ανάλυσης της γαλλικής εταιρείας Engie SA. «Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο «τα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου που διαπραγματεύονται στην Ολλανδία εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τη Δευτέρα, όπως και οι τιμές στη Βρετανία. Οι βραχυπρόθεσμες τιμές ρεύματος στη Βρετανία αυξήθηκαν επίσης σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως και τα προθεσμιακά συμβόλαια ενός έτους στη Γερμανία. Ο ζεστός καιρός και η χαμηλή ταχύτητα των ανέμων περιορίζουν την παραγωγή ανανεώσιμων, δίνοντας ώθηση στην παραγωγή ορυκτών και ανεβάζοντας την τιμή του άνθρακα πάνω από 70% στην Ευρώπη φέτος. Όλα αυτά οδήγησαν στο υψηλότερο κόστος μόλυνσης φέτος στην Ευρώπη», αναφέρει το άρθρο συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ανεπάρκεια αερίου, σε συνέχεια του χειμώνα που ήταν βαρύς και εξάντλησε τα αποθέματα. «Η ενίσχυση των αποθεμάτων -που είναι στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μια δεκαετία- δεν ήταν εύκολη, με τον κορυφαίο πάροχο, τη Ρωσία, να μειώνει τις ροές σε μια περίοδο που η Ασία συλλέγει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που μπορεί να κατέληγαν και στην Ευρώπη», τονίζεται.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασιστεί στη δική της παραγωγή, με διάφορες διακοπές να προκαλούν προβλήματα στις ροές από τη Βόρεια Θάλασσα. «Η εγχώρια παραγωγή επίσης βαίνει μειούμενη, με τον κολοσσό Groningen στην Ολλανδία να κλείνει τρία χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό του.

Οι αυξημένες τιμές ήδη οδήγησαν τον πληθωρισμό στη Γερμανία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Οι τιμές ανέβηκαν κατά 3,4% τον Αύγουστο, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με το 2% που έχει θέσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ευρωζώνη. Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ακόμα χειρότερη αν έχουμε έναν ακόμα κρύο χειμώνα, όπως αυτόν του 2018, με το Ψύχος να κυριεύει όλη τη Δυτική Ευρώπη».

«Εάν το λεγόμενο “Κτήνος” της Ανατολής επιστρέψει, δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν βλέπαμε τριψήφια στο κόστος» προειδοποιεί ο κ. Hoarau.

Σύμφωνα, τέλος, με τη Citigroup, οι χονδρικές τιμές ρεύματος και αερίου στην Ευρώπη μπορεί να οδηγήσουν σε μία μεσοσταθμική αύξηση 20% των λογαριασμών για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. «Το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα στην Ευρώπη αυτό τον χειμώνα», ανέφεραν αναλυτές της Citi σε σημείωμά τους.

Ενώ εταιρείες παροχής ρεύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη αυξήσει και τις οικιακές χρεώσεις. «Καθώς το ύψος των χονδρικών τιμών θα μετακυλίεται γρήγορα στα τιμολόγια λιανικής τους επόμενους μήνες, η προσοχή είναι πιθανόν να εστιαστεί στον ρόλο των κυβερνήσεων για τον μετριασμό του αντίκτυπου των αυξήσεων βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα», δήλωσε αναλυτής S&P Global Platts.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η ΕΕ προχωρά τα σχέδια για το «Drone Wall» μετά τις ανησυχητικές παραβιάσεις του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου
  • Τα ευρώ κάνουν… rebranding – Πώς θα είναι τα νέα χαρτονομίσματα
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε χώρες της Ευρώπης
  • Κάλλας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διαιρεμένη στο θέμα των κυρώσεων στο Ισραήλ
  • Τζέι Ντι Βανς: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη «μερίδα του λέοντος» ως προς τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία
  • Συναγερμός στην Ευρώπη για καύσωνες και πυρκαγιές -«Καμίνι» Γαλλία και Βρετανία, φωτιές στα Βαλκάνια (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« 233 επιστημονικά περιοδικά προ...
Κορωνοϊός -Τσεχία: Κατέγραψε τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Εδώ βρέθηκε θαμμένος ο ανθρώπινος σκελετός – Νέες πληροφορίες για την προέλευσή του (Βίντεο)

Πάρος: Εδώ βρέθηκε θαμμένος ο ανθρώ...

30 Σεπτεμβρίου 2025
Μακάβριο εύρημα στην Πάρο: Εντοπίστηκε θαμμένος σκελετός σε απόμερη περιοχή του νησιού

Μακάβριο εύρημα στην Πάρο: Εντοπίστ...

30 Σεπτεμβρίου 2025
Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός - Βρέθηκε μαχαιρωμένος στο κρεβάτι του - Τον εντόπισε ο εργοδότης του

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός - Βρ...

03 Οκτωβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Κυκλάδες, Πάρος: Καιρική επιδείνωση με βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Κυκλάδες, Πάρος: Καιρική επιδείνωση...

06 Οκτωβρίου 2025
Ξεχωριστή και δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ANUGA,  τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο

Ξεχωριστή και δυναμική παρουσία της...

06 Οκτωβρίου 2025
Συλλογική δουλειά με όραμα για τον Ελληνισμό της διασποράς

Συλλογική δουλειά με όραμα για τον...

06 Οκτωβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ