Ταλιμπάν: Στο «άδυτο» των «καμικάζι» - Πώς εκπαιδεύονται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας

11 Σεπτεμβρίου 2021 15:07

Μαχητές των Ταλιμπάν εκπαιδεύουν νεαρούς σε ηλικία άντρες ώστε να γίνουν βομβιστές αυτοκτονία

Η εκπαίδευση μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες - «Μαθήματα» διεξάγονται σε πρώην δημοτικό σχολείο του Αφγανιστάν - Αγωνία για τον αμερικανικό εξοπλισμό που έχουν στα χέρια τους οι Ταλιμπάν

Πρακτικές που θυμίζουν τις βιαότητες του Ισλαμικού Κράτους υιοθετούν οι Ταλιμπάν. Ομάδα μαχητών της οργάνωσης, με υψηλή θέση, έχουν στήσει ειδικό «σχολείο» προκειμένου να εκπαιδεύσουν παιδιά να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας, μακελάρηδες δηλαδή ικανούς να εξουδετερώσουν τον εχθερό.

Oι φανατικοί, όσοι θέλουν απεγνωσμένα να μοιάσουν στους τζιχαντιστές, επιθυμούν να λάβουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, αυτού του είδους την εκπαίδευση, δηλώνοντας με την πράξη αυτοκτονίας την πίστη τους.

Οι μισοί περίπου από τους «σκληρούς» μαχητές των Ταλιμπάν είναι αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση νεαρών, ενώ χρησιμοποιούν αμερικανικά οπλικά συστήματα μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

tali1
tali2


Στον εξοπλισμό που έχουν οι Ταλιμπάν περιλαμβάνονται στολές παραλλαγής, ειδικά γυαλιά για το βράδυ, καραμπίνες Μ4 και τυφέκια M16.

Για πολεμική δράση σε κοντινή απόσταση, είναι οπλισμένοι με πιστόλια Γκλοκ και πιστόλια 1911.

«Το πρώτο πράγμα για να γίνει κανείς μέλος του τάγματος Badri 313 είναι να επιθυμεί τον μαρτυρικό θάνατο», εξηγεί ο Σουχάιμπ Σαίντ, μέλος των μαχητών που εκπαιδεύει τους μελλοντικούς βομβιστές αυτοκτονίας.

«Όλοι θέλουμε να γίνουμε μάτυρες με τον τρόπο που ορίζει ο Αλλάχ», προσθέτει ο Σαίντ.

«Υπάρχουν μαχητές που έρχονται ακόμη και παρακαλώντας και κλαίγοντας σε μας, ρωτώνταςγιατί δεν τους επιλέγουμε για βομβιστές αυτοκτονίας», εξηγεί ο υψηλός σε ιεραρχία μαχητής Χαφίζ Μπαντρί στη New York Post.

taliban1
taliban11


Η εκπαίδευση, για να εξελιχθεί κανείς σε βομβιστή αυτοκτονίας, διαρκεί από 40 ημέρες μέχρι έξι μήνες, ενώ περιλαμβάνει σκληρά στρατιωτική δράση, μαθήματα πάνω στη θρησκεία, όπως και πρακτική πάνω στον χειρισμό όπλων.

Η εκπαίδευση γίνεται σε πρώην δημοτικό σχολείο του Αφγανιστάν όπου παραδίδονταν κάποτε μαθήματα σε κορίτσια.

Η πρώτη εικόνα από την εκπαίδευση βομβιστών αυτοκτονίας κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά από τους Ταλιμπάν.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos