Χάος με τα καύσιμα στη Βρετανία: «Όχι ακόμα», λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος σε εμπλοκή του στρατού

27 Σεπτεμβρίου 2021 15:01

Ο Τζόνσον χορηγεί βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών - Η κυβέρνηση Τζόνσον προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει ακόμα να βάλει τον στρατό να οδηγήσει φορτηγά για τη διανομή καυσίμων σε πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της έλλειψης οδηγών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

«Δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή να φέρουμε τον στρατό να οδηγήσει», δήλωσε ο Γιούστις. Ο ίδιος δήλωσε ότι εκπαιδευτές του υπουργείου Άμυνας επιστρατεύονται για να βοηθήσουν να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις για οδηγούς μεγάλων φορτηγών. Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους οδηγούς φορτηγών μεγάλων αποστάσεων.

Νωρίτερα, όπως είχαν μεταδώσει βρετανικά ΜΜΕ, υπήρχαν σκέψεις να επιστρατευθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων.

Την είδηση μετέδωσε ο ιστότοπος του βρετανικού Guardian, την ίδια ώρα που η βρετανική κυβέρνηση αίρει προσωρινά την ισχύ των αντιμονοπωλιακών κανονισμών, επιτρέποντας στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να έλθουν σε επαφή και να συντονιστούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos