Βρετανία: Πρώτη είδηση στο BBC η απόλυση του Λίνεκερ από το... BBC - Άνοιξε συζήτηση για το μεταναστευτικό

12 Μαρτίου 2023 13:26

H απόλυση του Γκάρι Λίνεκερ από το BBC έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 24ωρα.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και τηλεπαρουσιαστής της πιο ιστορικής αθλητικής εκπομπής Match of the Day τέθηκε εκτός γιατί, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter (και όχι από το βήμα της εκπομπής) άσκησε κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, παρομοιάζοντάς την με την Γερμανία των 30s.

Το BBC αναγκάστηκε να διακόψει μεγάλο μέρος του αθλητικού του προγράμματος, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με μία κλιμακούμενη κρίση -έχει πάρει ακόμη και πολιτικές διαστάσεις- την οποία πυροδότησε η υπόθεση του Λίνεκερ.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιό της κατά της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο προβλέπει κυρίως να απαγορεύεται σε όσους φτάνουν μέσω της Μάγχης να ζητούν άσυλο στη Βρετανία, κάτι που βρίσκεται στα όρια του Διεθνούς Δικαίου, με τον ΟΗΕ και πολλές διεθνείς οργανώσεις να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον προτεινόμενο νόμο.

Την Παρασκευή, Βρετανία και Γαλλία ήρθαν σε νέα συμφωνία για ν' αναχαιτίσουν την παράτυπη μετανάστευση από τις γαλλικές ακτές, με μια αύξηση της χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια της προσεχούς τριετίας από βρετανικής πλευράς, όπως ανακοίνωσαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση κορυφής που είχαν στο Παρίσι.

Παρέμβαση Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έκανε τα πρώτα του σχόλια για την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει, λέγοντας: «Ο Γκάρι Λίνεκερ ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είναι ένας ταλαντούχος παρουσιαστής. Ελπίζω ότι η τρέχουσα κατάσταση μεταξύ του Γκάρι Λίνεκερ και του BBC μπορεί να επιλυθεί εγκαίρως, αλλά δικαίως είναι θέμα που αφορά τους ίδιους και όχι την κυβέρνηση».

Το BBC «καλύπτει» την κόντρα με τον Λίνεκερ
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας του ΒΒC όχι μόνο δεν γράφουν κάτι για το θέμα, αλλά το καλύπτουν εκτενώς, ως ειδησεογραφικό γεγονός όπως όλα τα άλλα.

Το BBC άνοιξε μάλιστα liveblog με συνεχή ροή ειδήσεων και σχολίων. Τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, οι αναφορές στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης για τον Λίνεκερ ήταν εκτεταμένες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos