Νέα Ζηλανδία: Νέα μαζική εκστρατεία εμβολιασμού -Διατίθενται 100.000 δόσεις του εμβολίου σε μία ημέρα

12 Οκτωβρίου 2021 11:56

Η Νέα Ζηλανδία αναμένεται να διαθέσει έναν αριθμό ρεκόρ 100.000 δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 μέσα σε μία ημέρα, στη διάρκεια μιας μαζικής εκστρατείας εμβολιασμού που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, καθώς η ίδια επιδιώκει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς πριν από τη χαλάρωση των περιορισμών στο Όκλαντ.

Η Άρντερν ενθάρρυνε σήμερα τον πληθυσμό της χώρας με ηλικία άνω των 12 ετών «να σηκώσει τα μανίκια για τη Νέα Ζηλανδία και να μας κάνει (μία από) τις πιο εμβολιασμένες και έτσι πιο προστατευμένες χώρες στον κόσμο».

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 2,44 εκατομμύρια άνθρωποι ή ποσοστό 58% του πληθυσμού άνω των δώδεκα ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τώρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας σταματήσει, παρά μόνο άνθρωποι που (δεν) εμφανίζονται» για να εμβολιαστούν, δήλωσε η Άρντερν στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των ΜΜΕ στο Ουέλινγκτον.

 Η Νέα Ζηλανδία, η οποία παρέμεινε ελεύθερη από τον κορονοϊό για το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας, μέχρι το ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα στα μέσα Αυγούστου, έχει αναφέρει συνολικά 4.345 κρούσματα μόλυνσης και 28 θανάτους.

Σήμερα αναφέρθηκαν 43 νέα κρούσματα της COVID-19 τοπικής μετάδοσης, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στη μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, σε σύγκριση με τα 35 κρούσματα που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα.

Οι 1,7 εκατομμύριο κάτοικοι του Όκλαντ εισήλθαν σε lockdown στα μέσα Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ξεσπάσματος της παραλλαγής Δέλτα. Μερικοί από τους περιορισμούς χαλάρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας των οικογενειών να συναντήσουν αγαπημένα πρόσωπα σε εξωτερικούς χώρους, με όριο τα δέκα άτομα, όπως επίσης επιτράπηκε η πρόσβαση σε ακτές και πάρκα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos