Κορωνοϊός - Αυστρία: Ολικό lockdown από τη Δευτέρα και καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου

19 Νοεμβρίου 2021 12:52

Έκτακτα μέτρα στη χώρα μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων - Στη Γερμανία, η Μέρκελ ανακοινώνει το απόγευμα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Σφίγγει τα λουριά για όλους η Αυστρία επιβάλλοντας υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους και lockdown, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στη Γερμανία, η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα (19:15 μ.μ., ώρα Ελλάδος) νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

 Τα κρούσματα της νόσου Covid στην Αυστρία έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες με την αυστριακή κυβέρνηση να αναγκάζεται να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, λίγες ημέρες μετά το lockdown που επέβαλε για τους ανεμβολίαστους. Για περισσότερο από μια εβδομάδα, οι αυστριακές αρχές έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα. Οι κλινικές βρίσκονται στα όριά τους. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στο Σάλτσμπουργκ και την Άνω Αυστρία, με κρούσματα να αγγίζουν τα 1.500 ανά 100.000 κατοίκους.

Η αυστριακή κυβέρνηση συμφώνησε σε καθολικό lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει -σε πρώτη φάση- δέκα ημέρες ενώ μπορεί να παραταθεί για δέκα ημέρες το πολύ. Το μέτρο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα», είπε ο Καγκελάριος της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ εξηγώντας την απόφασή του. «Υποκινούμενοι από ριζοσπαστικούς αντιεμβολιαστές και σαθρές, ψευδείς ειδήσεις», πολύ λίγοι έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για επίθεση στο σύστημα υγείας μας», τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

«Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό», είπε ο Καγκελάριος και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos