Moderna: Φέρνει εμβόλιο «τρία σε ένα»: «Χτυπά» ταυτόχρονα κορωνοϊό, γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

10 Δεκεμβρίου 2021 20:01

Σημαντικές ανακοινώσεις από την αμερικανική εταιρεία - Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε νωρίτερα την Παρασκευή η Moderna. Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου mRNA για τη γρίπη. Μάλιστα  η κλινική δοκιμή Φάσης Ι συνεχίζεται και η μελέτη Φάσης ΙΙ έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εθελοντών, ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο αν και τα δεδομένα είναι περιορισμένα, δίνουν προβάδισμα στη Moderna σε σχέση με την Pfizer και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αντιγριπικά εμβόλια mRNA. Επιπλέον  η Moderna ανέφερε ότι αναπτύσσει αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η οποία ταυτόχρονα θα προσφέρει προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos