Πάνω από 100.000 κρούσματα σε μόλις ένα 24ωρο στη Βρετανία

22 Δεκεμβρίου 2021 20:22

Ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας - Ανησυχητική αύξηση στις εισαγωγές - Στους 140 οι θάνατοι - Σκέψεις για εφαρμογή ειδικών μέτρων μετά τα Χριστούγεννα

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται οι βρετανικές υγειονομικές αρχές λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στη Γηραιά Αλβιόνα όπου έχει κυριαρχήσει πλέον η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Omicron.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οι μολύνσεις στη Βρετανία ξεπέρασαν τις 100.000, συγκεκριμένα ανήλθαν στις 106,122.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν έφτασαν στους 140.

Συνολικά πάνω από 8.000 άνθρωποι νοσηλευόνται με κορωνοϊό, τη στιγμή που οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4% σε μία μόλις εβδομάδα.

Περισσότεροι από 11,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Προβληματίζει, δε, η αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία του Λονδίνου, με τον Μπόρις Τζόνσον να δέχεται πιέσεις από ειδικούς ώστε να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται, την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές ώστε να εφαρμόσουν καθεστώς ειδικών μέτρων στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη διασπορά της μετάλλαξης Omicron.

Εάν το NHS δεχτεί υπερβολική πίεση, με τις εισαγωγές στο Λονδίνο να σπάνε το φράγμα των 400, στον αριθμό, τότε η Ντάουνινγκ Στριτ επεξεργάζεται το σχέδιο εφαμογής lockdown για δύο εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με δεδιμένα των βρετανικών υγειονομικών αρχών, όσοι νοσούν από την Omicron παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα κρυολογήματος.

Σημειώνεται ότι στα νοσοκομεία της Βρετανίας οι εννέα στους δέκα στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos