Νόβακ Τζόκοβιτς – «Βόμβα» Spiegel: Δήλωσε ότι νόσησε στις 16 Δεκεμβρίου αλλά το QR code δείχνει 26 Δεκεμβρίου!

11 Ιανουαρίου 2022 21:34

Το θρίλερ με το αν συμμετάσχει ή όχι ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό open συνεχίζεται και ένα νέο έγγραφος φέρνει ανατροπές.

Το «Spiegel» αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς είχε βρεθεί θετικός σε τεστ που έγινε στις 26 Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως νόησε στις 16 Δεκεμβρίου και ανάρρωσε στις 22 του μήνα, ωστόσο το «Spiegel» αναφέρει πως το θετικό τεστ δεν έγινε στις 16 Δεκεμβρίου αλλά δέκα μέρες αργότερα. Υπάρχει, μάλιστα, και σχετική εικόνα με τον κωδικό QR που επιβεβαιώνει την ημερομηνία που έγινε το τεστ.

Αν όλα αυτά αληθεύουν, αυτό σημαίνει πως ο No.1 τενίστας στον κόσμο όχι μόνο «έσπασε» την 14ημερη καραντίνα προκειμένου να ταξιδέψει στην Αυστραλία για το τουρνουά, αλλά κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων και κινδυνεύει με φυλάκιση.

  Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και ο Αυστραλός ομόλογός της Σκοτ ​​Μόρισον μίλησαν στο τηλέφωνο τη Δευτέρα. Κανένας από τους δύο δεν επιβεβαίωσε εάν είχε συζητηθεί το τρέχον καθεστώς βίζας του Τζόκοβιτς.

Το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο επανέφερε τη βίζα του Τζόκοβιτς αφού αποφάσισε ότι οι αξιωματούχοι της ABF δεν του είχαν δώσει αρκετό χρόνο για να απαντήσει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Αυτό αποτελούσε μια άδικη διαδικασία, είπε ο δικαστής.

Το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση σχετικά με το εάν ο λόγος του για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό – ότι δηλαδή ο Τζόκοβιτς είχε νοσήσει με κορονοϊό τον περασμένο μήνα – ήταν έγκυρος.

Ωστόσο, την Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ είπε ότι εξετάζει ακόμη εάν θα ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς βάσει του Νόμου Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Ο νόμος αυτός του επιτρέπει να απελάσει οποιονδήποτε θεωρεί πιθανό κίνδυνο για την «υγεία, την ασφάλεια ή την καλή τάξη της αυστραλιανής κοινότητας». Η απόφαση δεν αναμενόταν την ίδια μέρα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos