Τσέχος δισεκατομμυριούχος έτρεχε με ταχύτητα… 417 χλμ/ώρα σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο (video)

07 Φεβρουαρίου 2022 20:37

Έτρεχε με ταχύτητα 417 χιλιομέτρων/ ώρα σε έναν αυτοκινητόδρομο και τώρα είναι αντιμέτωπος με διώξεις: η εισαγγελία του Στένταλ (Σαξονία-Άνχαλτ) ξεκίνησε σήμερα έρευνα σε βάρος ενός Τσέχου δισεκατομμυριούχου, που καταγράφηκε σε βίντεο να τρέχει με αυτήν την ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στη Γερμανία, «συστήνεται» οι οδηγοί να μην τρέχουν με πάνω από 130 χιλιόμετρα την ώρα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Όμως, ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Ράντιμ Πάσερ «έσπασε τα κοντέρ», καθώς βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να τρέχει, το 2021, με ταχύτητα 417 χιλιομέτρων την ώρα, στο τιμόνι μιας Bugatti Chiron, μέρα μεσημέρι, σε έναν αυτοκινητόδρομο μεταξύ Βερολίνου και Ανόβερου.

Ανήρτησε το βίντεο στο κανάλι του στο Youtube στα μέσα Ιανουαρίου, εξηγώντας πως «πολλοί άνθρωποι μας ζήτησαν να ανεβάσουμε αμοντάριστο υλικό» του οχήματος, ενός εκ των ταχύτερων στον κόσμο.

«Ευχαριστούμε τον Θεό για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες που μας επέτρεψαν να φθάσουμε την ταχύτητα των 417 χιλιομέτρων/ ώρα!», λέει στο βίντεο ο Ράντιμ Πάσερ, επισημαίνοντας πως η «ορατότητα ήταν καλή και το όχημά του διαθέτει τέτοιο σύστημα φρεναρίσματος, ώστε να του επιτρέπεται να αναπτύξει μια τέτοια ταχύτητα.

Το βίντεο, με περισσότερες από 9 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, τράβηξε, εντούτοις, και την προσοχή των αρχών.

Η εισαγγελία του Στεντάλ (Σαξονία- Άνχαλτ) ξεκίνησε, επομένως, σήμερα μια έρευνα για απαγορευμένη «ατομική» πορεία, μια κατηγορία που απαγγέλλεται ότι ένας οδηγός, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, «κινείται έχοντας αναπτύξει ακατάλληλη ταχύτητα και με τρόπο υπερβολικά αντίθετο στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και απρόσεκτο».

Σε μια χώρα που διακρίνεται για την απουσία ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, το βίντεο προκάλεσε επίσης επικρίσεις και τροφοδότησε τον δημόσιο διάλογο σχετικά με την ενδεχόμενη επιβολή ορίων.

Ο υπουργός Μεταφορών, ο Φιλελεύθερος Φόλκερ Βίσινγκ, καταδίκασε, σε δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ, τη συμπεριφορά στο τιμόνι του δισεκατομμυριούχου και υπενθύμισε ότι η απουσία ορίων ταχύτητας πρέπει να αντισταθμιστεί από το γεγονός ότι το όχημα θα πρέπει να είναι συνεχώς «υπό έλεγχο».

Ο επικεφαλής της Κάτω Σαξονίας, ο Σοσιαλδημοκράτης Στέφαν Βέιλ, υποσχέθηκε την εγκαθίδρυση ενός ορίου.

Υπάρχουν «πολλοί καλοί λόγοι» για ένα τέτοιο μέτρο, εξήγησε, σε δηλώσεις του στο Der Spiegel, επικαλούμενος την ασφάλεια και μια καλύτερα προστασία του περιβάλλοντος.

Το ακανθώδες ζήτημα της επιβολής ορίων στην ταχύτητα στους αυτοκινητοδρόμους βρέθηκε στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού το φθινόπωρο. Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD και οι Πράσινοι υποστήριζαν ένα τέτοιο μέτρο, όμως οι Φιλελεύθεροι εταίροι τους του FDP αντιτίθετο και επικράτησαν.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos