Θρίλερ στην Ουκρανία: Οι μυστικές υπηρεσίες της Εσθονίας βλέπουν νέα μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων και εισβολή

16 Φεβρουαρίου 2022 21:53

Νέο επεισόδιο στο ουκρανικό «θρίλερ», καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της Εσθονίας «βλέπουν» νέα μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε η χώρα της Βαλτικής, βάσει πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, η Ρωσία όχι μόνο μετακινεί στρατεύματα προς τα ουκρανικά σύνορα -την ίδια ώρα που η Μόσχα δηλώνει ότι τα απομακρύνει- αλλά επίκειται και ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Εσθονίας, η Ρωσία θα στοχεύσει σε κατάληψη στρατηγικής σημασίας περιοχών, και όχι επίθεση σε μεγάλες πόλεις καθώς η κατοχή τους καθίσταται «δύσκολη», ενώ η επίθεση θα πραγματοποιηθεί και με εκτοξεύσεις πυραύλων προς ουκρανικούς στόχους.

O γενικός διευθυντής της εσθονικής υπηρεσίας, Μικ Μάραν, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Αυτή τη στιγμή, η εκτίμησή μας είναι ότι θα απέφευγαν (οι Ρώσοι) τις πόλεις με μεγάλο πληθυσμό, γιατί χρειάζονται πάρα πολλοί στρατιώτες για να ελέγξεις αυτές τις περιοχές. Αλλά δεν υπάρχει μια σαφής αντίληψη ποια οδό μπορεί να εκμεταλλευτούν τα ρωσικά στρατεύματα»<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/esthonia-mystikes-ypiresies-strateymata-oykrania">Θρίλερ στην Ουκρανία: Οι μυστικές υπηρεσίες της Εσθονίας βλέπουν νέα μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων και εισβολή - iefimerida.gr</a></p>

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos