Μπάιντεν: Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες – Ποια μέτρα ανακοίνωσε

24 Φεβρουαρίου 2022 21:14

Σε διάγγελμά του προς τον αμερικάνικο λαό πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία σήμερα (24/2).

«Ο ρωσικός στρατός κάνει μια σκληρή επίθεση στον λαό της Ουκρανίας, χωρίς να προκληθεί» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Μετέφερε φιάλες αίματος κι αυτό τα λέει όλα. Η Ρωσία απέρριψε κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας για διάλογο. Προειδοποιήσαμε για εβδομάδες ότι θα συμβεί αυτό και τώρα συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε και για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας, λέγοντας πως ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο και πως θα υποστεί τις συνέπειες.

«Οι δυνάμεις μας δεν έχουν εμπλακεί ούτε θα εμπλακούν στην Ουκρανία». Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό των εδαφών που υπάγονται στο ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτή η επίθεση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η Αμερική αντιστέκεται στους νταήδες (bullies)», πρόσθεσε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

«Επίθεση εναντίον ενός συμμάχου είναι επίθεση εναντίον όλων» τόνισε με νόημα και τόνισε πως έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στην Πολωνία και άλλες χώρες.

«Ο Πούτιν είναι ένας παρίας στη διεθνή κοινότητα. Όποια χώρα υποστηρίξει την επίθεση της Ρωσίας θα έχει την ίδια αντιμετώπιση», τόνισε.

«Η Ρωσία έχει καταπατήσει όλες τις αρχές της παγκόσμιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται και γιατί ακριβώς έγιναν όλα αυτά. Όλα είχαν να κάνουν με την επίθεση. Και με την διά της βίας αλλαγή των συνόρων», τόνισε ακόμη στέλνοντας το μήνυμα: «Αυτό, θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα κοστίσει στη Ρωσία πολλά: Και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά. Κι αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί. Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δημοκρατία, η ελευθερία, που πρέπει να υποστηρίξουμε. Και δεν θα τις αφήσουμε να καταπατηθούν από τα στρατεύματα του Πούτιν».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναλυτικά οι κυρώσεις Μπάιντεν στη Ρωσία
Οι κυρώσεις στοχοποιούν τη ρωσική ελίτ και τις οικογένειες τους
Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες, με αποθέματα 1 τρισ. δολάρια
Θα χτυπήσουμε το ρούβλι, να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές με γιεν, ευρώ, δολάριο, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό
Κάθε περουσιακό στοιχείο των Ρώσων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις στις ΗΠΑ παγώνει
Θα σταλούν περαιτέρω αμερικανικές δυνάμεις στη Γερμανία
Αν η Ρωσία πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ, θα υπάρξει απάντηση
Δεν σχεδιάζω να μιλήσω στον Πούτιν
Εξετάζεται η επιβολή κυρώσεων στον ίδιο τον Πούτιν
Οι κυρώσεις ξεπερνούν το SWIFT, είναι ότι πιο δυνατό έχει τεθεί σε ισχύ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos