Ιταλία, εγκύκλιος Γενικού Επιτελείου Στρατού: “Αξιολόγηση των αδειών” και “εκπαίδευση προσανατολισμένη στη μάχη”

15 Μαρτίου 2022 17:35

Πρίν από λίγη ώρα το Ιταλικό πρακτορείο ANSA μετέδωσε την είδηση μιας εγκυκλίου του Γενικού Επιτελείου του Ιταλικού Στρατού με ημερομηνία 9 Μαρτίου με αναφορά στα “γνωστά γεγονότα” και στις “εξελίξεις στη διεθνή σκακιέρα”.

Στην εγκύκλιο, που τονίζεται πως πρόκειται περί εγγράφου “μόνο για εσωτερική χρήση ρουτίνας” και με αναφορά στην “όξυνση των γεωπολιτικών εντάσεων”, θέτει σε εφαρμογή “προσεκτική αξιολόγηση των πρόωρων αδειών”, τα τμήματα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα (επιφυλακή) και “100% τροφοδοτημένα”, όπως και οι δραστηριότητες να γίνονται “με εκπαίδευση προσανατολισμένη στη μάχη (warfighting)”, και να βεβαιώνεται “ότι επιτυγχάνονται τα υψηλότερα επίπεδα αποτελεσματικότητας όλων των ερπυστριοφόρων οχημάτων, ελικοπτέρων και οπλικών συστημάτων του πυροβολικού”.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού “η Σύνοδος των Ενόπλων Δυνάμεων προσαρμόζει τις προτεραιότητες των μονάδων Στρατού, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπαγορεύουν οι αλλαγές στο διεθνές πλαίσιο. Πρόκειται λοιπόν για διευκρινίσεις υπό το πρίσμα μιας αλλαγής που βρίσκεται υπό το βλέμμα όλων”.

Το έγγραφο κυκλοφόρησε σε μερικές πλατφόρμες διάδοσης μηνυμάτων και γρήγορα έφτασε στα Ιταλικά ΜΜΕ, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και ανησυχία στα κοινωνικά δίκτυα.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos