Αχτίδα ελπίδας στις διαπραγματεύσεις: Aισιόδοξοι για συμφωνία οι Ουκρανοί

15 Μαρτίου 2022 21:37

Αχτίδα αισιοδοξίας για ένα παράθυρο συμβιβασμού και επακόλουθης εκεχειρίας αποτελεί η ανακοίνωση της ουκρανικής κυβέρνησης νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η στάση του Κρεμλίνου έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο σκληρή όσο στο ξεκίνημα του πολέμου, και πλέον υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, ενώ οι τελευταίες συνομιλίες κρίνονται ως «εποικοδομητικές».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στους πρώτους γύρους συνομιλιών η Ρωσία δεν άκουγε καν τις θέσεις της Ουκρανίας. Αντί αυτού, έθετε μόνιμα τελεσίγραφα για παράδοση της χώρας και του στρατού».

Ωστόσο, σήμερα, «η Ρωσία έχει αλλάξει αυτούς τους τόνους. Οι Ουκρανοί αντιπρόσωποι στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών είναι πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια μελλοντική συμφωνία» αναφέρεται, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει σε αυτό που αποτελεί και αίτημα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

«Ένα καλό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες μπορεί να επέλθει μόνο όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν»...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos