Κίνα: Παρά το lockdown αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα στη Σανγκάη- «Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια», λέει ο δήμαρχος

23 Απριλίου 2022 13:59

Συνεχώς αυξανόμενα τα κρούσματα τόσο των συμπτωματικών, όσο και των ασυμπτωματικών στη Κίνα - Δεν θα υπάρξει σύντομα χαλάρωση των μέτρων, όπως προειδοποιούν τοπικοί αξιωματούχοι - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον κόσμο

Οι αρχές της Σαγκάης ανακοίνωσαν 12 θανάτους εξαιτίας με την COVID-19 χθες 22η Απριλίου, από 11 μία ήμερα νωρίτερα, ενώ οι κάτοικοι εμφανίζονται ολοένα και πιο αποθαρρυμένοι εν μέσω σκληρού lockdown και αυστηρής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Η πόλη, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έξαρση του κορωνοϊού έως τώρα στην Κίνα, κατέγραψε χθες 20.634 ασυμπτωματικά περιστατικά μετάδοσης στην κοινότητα, από 15.698 μία ημέρα νωρίτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με συμπτώματα ανήλθε στα 2.736 χθες από 1.931 προχθές 21η Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών οι οποίοι κατέληξαν ήταν τα 88 έτη, σύμφωνα με τις αρχές της Σαγκάης. Όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστοι.

«Μια στρατηγική που χρειάζεται άμεση εφαρμογή είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού με ενισχυτική δόση στους ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες και να δούμε εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμβόλια mRNA», δήλωσε η Τζάγια Ντάντας, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν της Αυστραλίας, η οποία παρακολουθεί την έξαρση στη Σαγκάη.

{https://twitter.com/NamdarFarhang/status/1516759080441942019?s=20&t=QNhl6Z1RaCR1PlruojuK0Q}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos