Ευλογιά των πιθήκων: «Πηγή υπερμετάδοσης» μια σάουνα στη Μαδρίτη, κρούσματα σε «Φεστιβάλ Φετίχ» στο Βέλγιο

21 Μαϊος 2022 12:34

Κρούσματα της ασθένειας στην Ευρώπη κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες

Ανησυχία για τις εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ που έρχονται το καλοκαίρι - ΠΟΥ: Δεν πρέπει να στιγματίζονται τα κρούσματα
Με ταχύ ρυθμό εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων και μπορεί οι υγειονομικές Αρχές να εμφανίζονται καθησυχαστικές για την ώρα, ως προς την επικινδυνότητά του, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία ενόψει του καλοκαιριού και με δεδομένη την αύξηση των κοινωνικών συναναστροφών.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα κρούσματα στην Ισπανία έχουν συνδεθεί, κατά κύριο λόγο, με μια «εκδήλωση υπερμετάδοσης» σε μια σάουνα ενηλίκων στη Μαδρίτη. Ο Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, υπουργός Υγείας της περιφερειακής κοινότητας, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν «πολλά από τα 30 κρούσματα» που είχαν καταγραφεί ως χθες στην Ισπανία «σε μία μόνο σάουνα στην πρωτεύουσα».

«Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας (της Μαδρίτης) θα προβεί σε ακόμη πιο λεπτομερή ανάλυση για να ελέγξει τη μετάδοση, να κόψει τις αλυσίδες μετάδοσης και να προσπαθήσει να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετάδοση αυτού του ιού», δήλωσε ο κ. Εσκουδέρο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λέξη «σάουνα» χρησιμοποιείται στην Ισπανία για να περιγράψει εγκαταστάσεις δημοφιλείς στους ομοφυλόφιλους άνδρες που αναζητούν σεξ και όχι τα απλά λουτρά, που είναι γνωστά ανά τον κόσμο.

«Κρούσματα κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες»

Στη Βρετανία, ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 20, μετά την ανακοίνωση για 11 νέα κρούσματα την Παρασκευή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση επαφών, έχοντας τεθεί σε καραντίνα οι στενές επαφές.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως ένα «αξιοσημείωτο ποσοστό» των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αφορά ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Η σύνδεση με το μεγάλο «Φεστιβάλ Φετίχ» του Βελγίου

Τρία κρούσματα στο Βέλγιο έχουν επίσης συνδεθεί με ένα «Φεστιβάλ Φετίχ» μεγάλης κλίμακας στην Αμβέρσα, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Το φεστιβάλ «Darklands Festival» προειδοποίησε τους ανθρώπους που συμμετείχαν στα τετραήμερα πάρτι, τα οποία ξεκίνησαν στις 5 Μαΐου, ότι οι αρχές είχαν συνδέσει την εκδήλωση με τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos