Ευλογιά των πιθήκων: Μετά το Βέλγιο 21 ημέρες καραντίνα για τα κρούσματα και στη Γερμανία

24 Μαϊος 2022 15:01

Σε απομονωμένη και οι στενές επαφές όσων νοσούν από τον ιό – Σε Σαξονία-Άνχαλτ, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βερολίνο και Βαυαρία έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα

Προκειμένου να περιοριστούν τα πρώτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Γερμανία, θα πρέπεi να μπαίνουν σε απομόνωση τουλάχιστον επί 21 ημέρες τα κρούσματα.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, στη Βρέμη.

 Σε ότι αφορά τα όπλα που έχει ήδη στη φαρέτρα της η επιστημονική κοινότητα για να αντιμετωπίσει την ιογενή λοίμωξη, ο Λάουτερμπαχ δηλώνει: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της ανεμοβλογιάς, θα πρέπει να έχουν ανοσία στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα... «Στις πρώτες φάσεις μιας επιδημίας, πρέπει να λαμβάνεται μια σκληρή και έγκαιρη αντίδραση».

Η σύσταση λήφθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο «Robert Koch» (RKI), όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Διευκρίνισε επίσης ότι, σε καραντίνα 21 ημερών θα πρέπει να τίθενται και όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

 Οι δηλώσεις του Λάουτερμπαχ διατυπώθηκαν στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα εκτός από τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ και ο επικεφαλής του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , στα κρατίδια Σαξονία-Άνχαλτ, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βερολίνο και Βαυαρία έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos