Βραζιλία: Τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους άνω των 50 ετών

03 Ιουνίου 2022 12:22

Το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας συνιστά η δεύτερη αναμνηστική δόση να χορηγείται τέσσερις μήνες μετά την πρώτη

Οι αρχές της Βραζιλίας σκοπεύουν να εγκρίνουν τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίων κατά της COVID-19 στους πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Μαρσέλου Κεϊρόγκα.

«Η δεύτερη αναμνηστική δόση εγκρίθηκε για τους άνω των 60 ετών (τον Μάιο) και πλέον (η χορήγησή της) θα επεκταθεί στους άνω των 50», είπε ο κ. Κεϊρόγκα σε εκπροσώπους του Τύπου στην Μπραζίλια, προσθέτοντας ότι θα δοθούν το συντομότερο περισσότερες λεπτομέρειες.

Το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας συνιστά η δεύτερη αναμνηστική δόση να χορηγείται τέσσερις μήνες μετά την πρώτη.

Η ανακοίνωση έγινε καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει αύξηση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19· ορισμένες πολιτείες και δήμοι συνιστούν σθεναρά και πάλι τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους που υποδέχονται κοινό.

Ως αυτό το στάδιο, 166,1 εκατ. πολίτες (το 77,4% του πληθυσμού των 213 εκατ.) της Βραζιλίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σχεδόν 93 εκατ. έχουν λάβει αναμνηστική δόση και 3,5 εκατ. δεύτερη αναμνηστική.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos