Κορωνοϊός: Μάλλον απαραίτητα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον, λέει ο ΠΟΥ

17 Ιουνίου 2022 18:25

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού ίσως πλέον να είναι δικαιολογημένα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που εδρεύει στη Γενεύη ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι «θα πρέπει να μελετηθεί το πιθανό όφελος των επικαιροποιημένων εμβολίων για τη μετάλλαξη Όμικρον», καθώς η έρευνα δείχνει ότι μια «τροποποιημένη σύνθεση εμβολίου για την Covid-19 μπορεί να δικαιολογείται με στόχο τη διεύρυνση της ανοσοποιητικής προστασίας».

 Ο Οργανισμός, πάντως, διευκρίνισε ότι η εν λόγω δήλωση δεν αποτελεί σύσταση στρατηγικής, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Εξαιρετικά μεταδοτική ακόμα και σε πλήρως εμβολιασμένους η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού
Η παραλλαγή Όμικρον και μια σειρά από υπο-στελέχη της έχουν πυροδοτήσει την εξάπλωση της Covid-19, αποδεικνύοντας ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτική ακόμη και μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν λάβει και την τρίτη δόση εμβολίου. Ωστόσο, η παραλλαγή έχει αποδειχθεί λιγότερο θανατηφόρα από προηγούμενα στελέχη, καθώς καταγράφονται λιγότερες νοσηλείες και θάνατοι.

Αξιωματούχοι στον τομέα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού SARS-CoV-29 θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο θανατηφόρες από προηγούμενα στελέχη.

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ για τη σύνθεση του εμβολίου προτείνει ως αναμνηστική δόση, ένα μονοσθενές εμβόλιο (σχεδιασμένο να προσφέρει ανοσία απέναντι σε ένα μεμονωμένο αντιγόνο), ειδικά για την Όμικρον, το οποίο θα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο εύρος στην ανοσολογική απόκριση από εκείνα που βασίζονται στην αρχική έκδοση του ιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos